Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Vårens bästa weekendresor

Våren, med alla sina kortare ledigheter och helgdagar, är perfekt för en weekendresa. I den här guiden listar vi tolv olika weekendresor främst i Europa med tips på saker att göra på varje resmål.

Är du ute efter en klassisk weekendstad som London eller Paris? Vill du hitta spännande uppstickare som Belgrad eller Tel Aviv? Eller är du på jakt efter billiga weekendresor – kanske i sista minuten eller med tåg – till platser som Tallinn och Berlin?

Här hittar du den bästa weekendstaden för dig.

Stockholm sjuder av nya hotell och restauranger.

Foto: ADOBE STOCK

1 av 12

1. Stockholm

Det spelar ingen roll hur många gånger du har besökt Stockholm, eller om du till och med bor i huvudstaden – just nu finns det mängder av nya hotell och restauranger att upptäcka under en weekend eller staycation.
Det är bara två år sedan Brunkebergstorg var ett grått, bortglömt kvarter strax bakom Sergels torg. I dag huserar området några av stans mest omtalade hotell: At Six, Hobo och Downtown Camper. Även om du inte checkar in på ett rum här finns det stor anledning att svänga förbi. På taket till At Six huserar nämligen Stockholms två bästa takbarer enligt therooftopguide.com: Stockholm under stjärnorna och Tak. Och på Downtown Camper hittas ett av Stockholms nyaste span – The Nest – med uppvärmd pool på taket.
En ännu färskare nyhet värd ett besök är restaurangen Bonnies på Bank Hotel (som öppnade i augusti 2018) där efterrätten i form av en spargris som slås sönder har blivit en riktig instagramstjärna. Missa inte heller Mattias Dahlgrens vinbar på hotellet The Sparrow, samt Stureplansgruppens senaste restaurangsatsning Arnold's, båda nya sedan februari.
I slutet av april öppnar dessutom den nya terrassen på Mosebacke, en av Stockholms populäraste uteserveringar.
Missa inte: Känner du dig överväldigad av alla nyheter? Boka en vandringstur med historikern och programledaren Christopher O'Regan i Gamla stan och lär dig mer om hur människorna hade det i 1700-talets Stockholm.
LÄS MER: Stockholms 10 bästa spa
LÄS MER: Fika i Stockholm – 50 kaféer värda ett besök
1 av 12