Teaterpjäsen "Harry Potter and the cursed child" har hyllats stort.
1 av 6: Teaterpjäsen "Harry Potter and the cursed child" har hyllats stort. Foto: Manuel Harlan
Mister Fogg's är en galen och charmig pub i närheten av teaterdistriktet.
2 av 6: Mister Fogg's är en galen och charmig pub i närheten av teaterdistriktet. Foto: Lottie Knutson
Hardys i Covent Garden är troligtvis förlagan till gottbutiken i trollkarlsbyn Hogsmeade.
3 av 6: Hardys i Covent Garden är troligtvis förlagan till gottbutiken i trollkarlsbyn Hogsmeade. Foto: Lottie Knutson
Kliv in i Harry Potters värld på Warner Bros Studios.
4 av 6: Kliv in i Harry Potters värld på Warner Bros Studios. Foto: Lottie Knutson
Leksaksaffären Hamley's på Regent street har tillägnat ett helt skyltfönster åt Harry Potter.
5 av 6: Leksaksaffären Hamley's på Regent street har tillägnat ett helt skyltfönster åt Harry Potter. Foto: Lottie Knutson
Både Professor Umbridge Hagrid skulle trivas med tedrickandet på The Ritz.
6 av 6: Både Professor Umbridge Hagrid skulle trivas med tedrickandet på The Ritz. Foto: Lottie Knutson

Upptäck London i Harry Potters fotspår

LONDON. Harry Potter är tillbaka och lockar både vuxna och barn till London. Lottie Knutson ger sina bästa tips för en urbrittisk weekend med magiskt tema.

Den nya pjäsen och Warner Bros Studios med nya Hogwartsexpressen är bara två av alla måsten ett riktigt Harry Potter-fan bör ha på sin bucketlist.

Följ med på en rundtur!

1. Harry Potter and the Cursed Child

Att få tag i biljetter till JK Rowlings nya, kritikerrosade pjäs "Harry Potter and the cursed child" är en utmaning. Men trägen vinner: sök på teaterns officiella hemsida och planera resan utifrån biljetterna. Det går också att köa för återlämnade biljetter tidigt på morgonen utanför teatern. Eller chansa på de 40 platser som släpps på sajten varje fredag för den kommande veckan. Pjäsen är uppdelad i två fristående akter. Många väljer att dela upp teaterbesöket på två tillfällen.

www.harrypottertheplay.com

MISSA INTE: 20 måsten i London

ANNONS: Boka biljetter till magisk rundvandring i Harry Potters fotspår och andra sevärdheter i London innan resan – prisvärt, snabbt och smidigt på Get Your Guide (EXTERN LÄNK)

 

2. Mister Fogg's – en magisk pub

I närheten av nöjes- och teaterdistriktet ligger en förtrollande, galen och charmig pub vid namn Mister Fogg's. Här bjuds viktoriansk inredning och så många fantasieggande detaljer att besökaren nästan glömmer att beställa lunch. Men det är synd, för maten är riktigt bra. Här serveras klassisk pubmat som paj med potatismos och roast, alltså stek, med ugnsbakade potatisklyftor och sky. Personalen spexar ibland och jobbar i hög hatt och 20-talskläder.

Adress: Mister Fogg’s tavern, 58 St. Martin's Lane

 

Planera resan efter när det finns biljetter till "Harry Potter and the cursed child". Foto: Manuel Harlan

 

3. Hardys – som gottbutiken i Hogsmeade

Godis och sötsaker spelar en viktig roll i Harry Potterfilmerna och böckerna. Hardys i Covent Garden är troligtvis förlagan till gottbutiken i trollkarlsbyn Hogsmeade. Det doftar himmelskt av färgglada karamellburkar och chokladkakor som täcker väggarna. Självklart finns Hagrids favoritkola - akta tänderna - Dumbledores citronsorbetkarameller, chokladgrodor och Berty Botts bönor i alla smaker. Det är inte billigt men godiset är alltid färskt; Hardys drar inte bara sötsugna Londonbor och Harry Potterfantaster, utan amerikaner i exil på jakt efter hemlandets godis.

www.hardyssweets.co.uk

MISSA INTE: Världens största Legobutik har öppnat i London

4. Hogwartsexpressen på Warner Bros Studios

Ett besök på Warner Brother Studios är förstås ett måste. Här finns filmernas alla kostymer och studiomiljöer. Årets nyhet – Hogwartsexpressen – är en succé. Besökaren här, liksom på övriga Harry Potter-företeelser, noterar snabbt att det inte bara är barn eller den första generationen potterheads i 25-årsåldern som lockats hit: alla åldersgrupper och nationaliteter deltar med liv och lust. För de scener i filmerna som spelats in i London ordnar Tour for Muggles promenader med inspirerande guider. På köpet besöks spännande områden i London.

www.wbstudiotour.co.uk och www.tourformuggles.com

ANNONS: Jämför och hitta billigaste hotellen i London som passar dig – prisgaranti på Momondo (EXTERN LÄNK)

Find image
 • Size:fullmediumsmall
 • Floating:noneleftright
 • Format:1x14x316x616x9annan
 • Description:Harry Potter-världen på Warner Bros Studios är ett måste!
 • Label:FotoGrafikIllustrationMontage
 • Photographer:Mike Marsland / WIREIMAGE
{"guid":"d404cd58-4281-44e3-8766-9ad6dbddf5ec","align":"right","size":"full","format":"annan","formatText":"annan","previewUrl":"https://y.cdn-expressen.se/images/d4/04/d404cd58428144e387669ad6dbddf5ec/annan/100.jpg","fullImageUrl":"https://y.cdn-expressen.se/images/d4/04/d404cd58428144e387669ad6dbddf5ec/annan/original.jpg","availableFormats":["1x1","4x3","16x6","16x9","annan"],"photographer":"Mike Marsland / WIREIMAGE","description":"Harry Potter-världen på Warner Bros Studios är ett måste!","label":null,"id":"7690881"}
Remove

 

5. Leksaker à la Harry Potter

Den mytomspunna leksaksaffären Hamley's på Regent street tillägnar åter ett helt skyltfönster åt Harry Potter. Fantasy-avdelningen på fjärde våningen har välfyllda förråd för fantasterna. Här finns allt från Dobby-dockor i naturlig storlek, även om det är svårt att veta vad som är naturlig storlek för fantasifigurer, till elevhemsemblem och trollstavar. Trollstavarna är för övrigt nästan 100 kronor billigare här än på Warner Brother Studios. Vuxna som vill ha en mer magisk shoppingkänsla slinker med fördel runt hörnet till Libertys korsvirkesvaruhus med ekboasering och takhöjder värdiga Professor Dumbledore.

www.hamleys.com och www.libertylondon.com

 

 • Name:Tripadvisor London
 • Type:[Widget] Html
 • Size:Full widthHalf width
 • Floating:noneleftright
{"size":"full","name":"Tripadvisor London","widgettype":"[Widget] Html","align":"none","description":null,"id":"890f0759-434b-470b-9473-9187c2b8a6f0"}
Remove

 

6. Hotell – lyxvarianten av Hogwarts elevhem

Deppa inte om Georgian Houses fyra Harry Potterrum är bokade; alla utom ett ligger i källaren. Bo i stället granne med drottningen och Buckingham Palace på Rubens by the Palace. Hotellet är urbrittiskt: här snålas inte på oljemålningar, röd sammet, afternoon tea, öppna spisar och ekfanér. Det känns som att flytta in i en lyxigare variant av Hogwarts elevhem. Barn till föräldrar som mejlat hotellet i förväg får ett personligt välkomst- och elevhemsbrev med referenser till Harry Potter, samt hemlig jakt efter en egen trollstav.

www.rubenshotel.com

 

Find image
 • Size:fullmediumsmall
 • Floating:noneleftright
 • Format:1x14x316x616x9annan
 • Description:Mejla Rubens by the Palace innan ni checkar in för den ultimata Harry Potter-upplevelsen.
 • Label:FotoGrafikIllustrationMontage
 • Photographer:<Click to set photographer>
{"guid":"1efb7ae6-c17a-49c5-a0e6-6c7b48593bfb","align":"right","size":"full","format":"4x3","formatText":"4x3","previewUrl":"https://w.cdn-expressen.se/images/1e/fb/1efb7ae6c17a49c5a0e66c7b48593bfb/4x3/100.jpg","fullImageUrl":"https://w.cdn-expressen.se/images/1e/fb/1efb7ae6c17a49c5a0e66c7b48593bfb/4x3/original.jpg","availableFormats":["1x1","4x3","16x6","16x9","annan"],"photographer":"","description":"Mejla Rubens by the Palace innan ni checkar in för den ultimata Harry Potter-upplevelsen.","label":null,"id":"7690867"}
Remove

 

7. Afternoon tea på The Ritz i London

Afternoon tea på The Ritz i London erbjuder ett sådant överdåd av klirrande porslin, silverbestick och kristallkronor att till och med den onda, rosaklädda Professor Umbridge avväpnas. Och te dricker Umbridge, i stor mängd, liksom den godhjärtade men oborstade halvjätten Hagrid. Dock bör Hagrid påminnas om klädkoden på The Ritz; kavaj, slips för herrar och viss elegans för damerna. Nykammad och proper belönas tedrickaren sedan med ett förtrollande minne för livet. Och viss mättnad, vilket kan ha ett samband med de sandwiches, scones med sylt och clotted cream, tårtor och bakelser som ingår.

www.theritzlondon.com

 

LÄS MER:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande