1 av 3: Allt du vill veta om norrsken! Visste du till exempel vad som påverkar ljusspelets färger?
Tänk att somna under den här sänghimlen som är inget mindre än norrskenet.
2 av 3: Tänk att somna under den här sänghimlen som är inget mindre än norrskenet. Foto: Off the Map Travel
Lyxiga Villa Telegrafbukta i Tromsö, Norge erbjuder sovplatser utöver det vanliga.
3 av 3: Lyxiga Villa Telegrafbukta i Tromsö, Norge erbjuder sovplatser utöver det vanliga. Foto: Off the Map Travel

Ultimata upplevelsen för dig som vill se norrsken

Vill du sova under öppen himmel och samtidigt se norrskenet? 

Då ska du åka till Tromsö i Norge. 

Men det är inte alldeles enkelt att få syn på det mäktiga naturfenomenet.

En god natts sömn kan vara en av de viktigaste ingredienserna för en skön semester. Men om du besöker Tromsö i Norge kan det kanske vara värt att vara vaken nattetid – åtminstone en stund. 

Där finns nämligen ett boende där du kan sova utomhus på balkongen och se det himmelska fenomenet norrsken direkt från sängen, enligt Conde Nast Traveler

Norrsken över Tromsö, Norge. Foto: Shutterstock

LÄS MER: Kolla in enastående Atlanthavsvägen i Norge 

Då kan man se norrskenet

Norrskenet, eller aurora borealis som det också kallas, går bara att se om du befinner dig i området mellan breddgrad 65 till 72, alltså på norra halvklotet. Det är bara under en viss tid på året som norrskenet kommer fram, oftast mellan december och mars. 

Nu har Off the Map Travel skapat det nya konceptet ”Aurora in Bed” som ger dig som resenär möjligheten att få se norrskenet från sängen. Det speciella boendealternativet finns på södra Tromsö, i nyrenoverade Villa Telegrafbukta. 

– Aurora-sängen är bäddad för värme och komfort, med lager av fårull, kuddar och duntäcken. Det är en fantastisk upplevelse där du kan luta dig tillbaka och ta in den spektakulära arktiska natthimlen i perfekt gemenskap med naturen, säger Jonny Cooper, grundare av Off the Map Travel. 

Pris per person

I Villa Telegrafbutka finns det plats för sex personer. Prislappen på ”Aurora in Bed” är från drygt 28 000 kronor per person – för en natt. Då ingår även bland annat full tillgång till hela Villa Telegrafbukta, transport till och från flygplatsen i Tromsö och obegränsat användande av en privat chaufför. Som om det inte var nog med lyxen finns det även en egen kock i huset.

Trots det hisnande priset, så kan man inte garantera något norrsken, då det inte syns varje dag.

LÄS MER: Tromsö – en vintersaga med himmelskt skådespel 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor – hela 52 % rabatt! Beställ här!