Järnvägsbron Glenfinnan blev världsberömd genom Harry Potter-filmerna. I hela fyra av filmerna ses bron och ångtåget Hogwarts Express.
Polnish Chapel nära Lochailort.
1 AV 2
Järnvägsbron Glenfinnan blev världsberömd genom Harry Potter-filmerna. I hela fyra av filmerna ses bron och ångtåget Hogwarts Express.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Polnish Chapel nära Lochailort.
Foto: MARKO T WRAMéN / ©2017 MARKO T WRAMÉN AND ANNA W THORBJÖRNSSON

Tågsemester till Skottland – stor guide med 6 tips

Uppe i nordvästra Skottland böljar hedarna mellan berg och fjordar. I väglös terräng skuttar hjortar över porlande bäckar. Genom hela landskapet ringlar tågrälsen. Följ med författarna till boken ”Med tåg genom Europa” till en av världens vackraste tågsträckor.

Anna W Thorbjörnsson
Marko T Wramén

West Highland Line är en av de mest spektakulära tågresorna i Storbritannien – och världen. En unik tåglinje som går genom de västra hög­ länderna från Glasgow via Fort William och hela vägen ut till fiskeläget Mallaig. Från London är det fint att ansluta via The Caledo­nian Sleeper, ett av få nattåg i Storbritannien. Varje kväll utom lördagar avgår två Caledonian­ tåg norrut från Euston Station i London. Det tidiga tåget kallas Highlander Route och delas i tre delar tidigt på morgonen i Edinburgh för att fortsätta mot Aberdeen, Inverness och Fort William. Den senare avgången kallas Lowlander Route och delar sig i två delar i Carstairs där ena tåghalvan går till Edinburgh och den andra till Glasgow.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Resor är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill