ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Sveriges fyra mest tomtesäkra platser

<span>Tomteland i Dalarna.</span>

Tomteland i Dalarna.

1/4

Foto: Suvad Mrkonjic

<span>Tomten med sina renar i Lycksele Julpark.</span>

Tomten med sina renar i Lycksele Julpark.

2/4

<span>Tomtebyn på Kolmården.</span>

Tomtebyn på Kolmården.

3/4

Foto: Leif Hallberg

<span>Tomten och han häst på Köhlers lantbruk i Gällivare.</span>

Tomten och han häst på Köhlers lantbruk i Gällivare.

4/4

Sveriges fyra mest tomtesäkra platser

Om du drömmer om att träffa jultomten, så finns han på många ställen så här veckorna före jul. Allt om Resor har tittat på några av de mest tomtesäkra platserna i Sverige.

Att träffa tomten är en dröm för många barn, så det är tur att han finns lite varstans. Han finns från norr till söder och han verkar ha tid för alla barn så här för jul, trots all planering och alla förberedelser han har att stå i inför julafton.

Vi har letat fram några av de bästa ställena i Sverige att träffa jultomten på.

 

Tomteland, Dalarna

Ett par mil utanför Mora ligger Sveriges mest kända ställe att träffa tomten på — Tomteland. Och förutom tomten finns här troll, älvor, häxor och en drake att hälsa på. Dessutom kan man varje dag se en spännande teaterföreställning.

Läs mer!

Lycksele Julpark

Varje år vid den här tiden byter Lycksele Djurpark namn till Lycksele Julpark och låter barnen förutom att träffa djuren också träffa tomten. Här kan man lämna sin önskelista till tomten, titta in i hans stuga och passa på att se djurparkens djur i sina vinterskrudar.

Läs mer!

Tomtebyn i Kolmården

Ingen el, inget att köpa och ingen restaurang. Här träffar du bara jultomten. Tomtebyn är upplyst med stearinljus och det går att grilla korv. Fri entré, men många lämnar ett bidrag i form av värme- och stearinljus. Förutom de obligatoriska önskelistorna tar tomten även emot nappar från barn som känner sig redo att gå vidare i livet.

Läs mer!

Köhlers Lantbruk i Gällivare

Vintrigare och juligare än så här blir det inte. Här får du träffa tomten efter en ordentlig slädtur på Dundret. Det blir en personlig audiens, möjlighet att överlämna önskelistan och kanske få en liten julklapp i förskott.

Läs mer!

 

AV: KRISTER BERNTSSON

Annons

ELISABETH MONTGOMERY