Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sveriges 8 bästa vattenland

Det är sommar i Sverige och värmen verkar äntligen vara här för att stanna. Vad finns det då för bättre idé på semestern än att svalka sig på något av Sveriges bästa vattenland 2019?

Vi listar åtta vattenland runtom i landet med öppettider och priser – från välkända Skara sommarland i Västra Götaland till lite mindre Sunne sommarland i Värmland och Tosselilla i Skåne – utan inbördes ordning.

I den här artikeln fokuserar vi på vattenland med utomhusbad som är öppna under sommaren. Vill du läsa om Nordens 15 bästa äventyrsbad som har öppet året runt hittar du det här.

Skara sommarland har Skandinaviens största vattenland. Här är årets nyhet Waka Waka.

Foto: SKARA SOMMARLAND

1 av 8

1. Skara sommarland, Västra Götaland

Skara sommarland har Skandinaviens största vattenpark och årets stora nyhet lär inte göra någon spänningssökare missnöjd. Den 210 meter långa vattenrutschbanan Waka Waka liknas vid en skidtur, där varje sväng ger en extra fartboost.

Skara sommarland arrangerar i år även ett av kvalen för SM i vattenrutschbana. Den 24 augusti kan frivilliga kasta sig ut vattenrutschbanan och tävla om att bli svensk mästare – inga förkunskaper krävs. Anmälningsavgiften är 200 kronor för vuxna och 100 kronor för ungdomar och då ingår entré, goodiebag och en SM-badmössa.
Omdömde på Tripadvisor: "Har varit på Skara sommarland många, många gånger och senaste besöket var verkligen det allra bästa. Det är så rent och snyggt och personalen hälsar överallt i parken och småpratar. Waka Waka var en härlig överraskning och alla i sällskapet från 4–75 år var mycket nöjda när vi åkte hem."
Betyg på Tripadvisor: 3,5 av 5. De flesta negativa kommentarerna handlar om att det är för många besökare, vilket skapar långa köer.
Öppettider från juli: 1–31 juli klockan 10–19. 1–11 augusti klockan 10–19, 12–18 augusti klockan 10–17, 24–25 augusti klockan 11–18.
De dagar parken är öppen till klockan 19 stänger vattenlandet klockan 18.
Pris: Gratis för barn under en meter. Entré en dag 369 kronor, två dagar i följd 539 kronor. Senior en dag 179 kronor, två dagar 299 kronor.
Säsongskort 699 kronor.
sommarland.se

1 av 8