Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sveriges 15 bästa spa – för alla olika smaker

Ta in på ett spa i Sverige för en mysig helg. Höst, vinter, vår eller sommar – en spaweekend är alltid ett ljuvligt sätt att koppla av.

I den här guiden tipsar vi om 15 av Sveriges bästa spa – oavsett om ni är ett par, ett kompisgäng, en barnfamilj, ett pensionärspar eller ensam.

Vi listar pris och fördelar med span som The Retreat Club i Falkenberg, Selma Spa+ i Sunne, Season Spa på Holiday Club Åre och Kosta Boda Art Hotel. Vilket spa blir din nya favorit?

Unna dig en spaweekend i Sverige!

Foto: Arken Hotel

1 av 16

1. Höstens ultimata spaguide

Att åka på spa är något som passar när som helst på året. Åk när du känner att du behöver en paus i vardagen, skämma bort dig en helg, göra något härligt ihop med dem du tycker mest om eller bara vill komma ikapp med dig själv.

Urvalet på antal spaanläggningar är brett. Spaindustrin har fullkomligen exploderat de senaste åren. Befintliga spaanläggningar bygger ut och renoverar, och nya tillkommer hela tiden. Bor vi på hotell har spa blivit en facilitet vi gärna ser finns, ja, till och med räknar med ska finnas.

I bästa fall blir besöket en upplevelse för alla sinnen där vi badar och bastar oss igenom olika faciliteter som kanske både låter, doftar, lyser och med all säkerhet känns. Just känslan är viktig, man ska känna sig bekväm och avslappnad när man är på spa för att det ska få önskad effekt. Och det gör man när man hamnar rätt, när ens syfte och sällskap går hand i hand med spats inriktning.

Här nedan har vi sammanställt tips på bra anläggningar beroende på hur ditt spasällskap ser ut; åker du med din partner, kompisar, familjen eller dig själv? Sommartid brukar reglerna vara mjukare gentemot familjer som då välkomnas i större utsträckning. Föredrar du en lugn spaupplevelse kan det därför vara värt att vänta till hösten, eller fråga när du bokar vilka tider som är lugna och barnfria i spat.

Klicka vidare för att läsa mer om Sveriges 15 bästa spa!

1 av 16