Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sveriges 14 lyxigaste hotell – med extra allt

Färgstarkt och brokigt på Dorsia.

Foto: Jan Wiriden

4 av 14

4. Dorsia

Det första vi ser är en installation, ett stort "fågelbo", ovanför entrén till Dorsia. Och det är lite den känslan som hela hotellet lyckats skapa. Vi stiger in i en vacker, lekfull och lustfylld låtsasvärld och glömmer för ett ögonblick livet utanför. Vi är i stället gäster hemma hos en avlägsen - möjligen något excentrisk - släkting som berättar färgstarka och brokiga historier från förr vid middagsbordet.
Stad: Göteborg

Adress: Trädgårdsgatan 6, Göteborg

www.dorsia.se

Pris: Från 2 550 kronor finns i rumsstorlek S-XL. Varje rum har deluxsängar med täcken av mullbärssilke. Det finns smart-tv och fri wifi i alla rum.


Det finns 38 rum och varje rum är unikt. Tavlor, möbler och saker är handplockade och tyger som faller tungt är från Designers guild.

Vi blir alldeles särskilt förtjusta i att allt är så omsorgsfullt och genomtänkt, till och med produkterna från Hermès i badrummet sätter känslan. Det här är inte bara storytelling utan storyliving.

Frukosten serveras i restaurangen. Utbudet är litet, men gott. Servicen är utmärkt och det är lätt att vilja komma tillbaka till hotell som med lätthet ordnar det lilla extra. Vi bad om en frukostomelett och det var inga som helst problem, kostade inget extra och var dessutom perfekt tillagad.

Missa inte heller att besöka restaurangen kvällstid.

4 av 14