Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vill du ha en så stor och billig pizza som möjligt, eller en tunn finpizza toppad med löjrom? Vi listar Stockholms bästa pizzerior – oavsett smak.Vill du ha en så stor och billig pizza som möjligt, eller en tunn finpizza toppad med löjrom? Vi listar Stockholms bästa pizzerior – oavsett smak.Vill du ha en så stor och billig pizza som möjligt, eller en tunn finpizza toppad med löjrom? Vi listar Stockholms bästa pizzerior – oavsett smak.
Dell Atore på Östermalm är värd en omväg om du gillar spröda pizzor med bra råvaror.Dell Atore på Östermalm är värd en omväg om du gillar spröda pizzor med bra råvaror.Dell Atore på Östermalm är värd en omväg om du gillar spröda pizzor med bra råvaror.
Taverna Brillo är en av Stockholms största italienska restauranger.Taverna Brillo är en av Stockholms största italienska restauranger.Taverna Brillo är en av Stockholms största italienska restauranger.
Pizzeria Giro är ett samarbete mellan Nobis och Da Michele.Pizzeria Giro är ett samarbete mellan Nobis och Da Michele.Pizzeria Giro är ett samarbete mellan Nobis och Da Michele.
The Artisan serverar fyrkantiga pizzabitar.The Artisan serverar fyrkantiga pizzabitar.The Artisan serverar fyrkantiga pizzabitar.
Pane Vino är en italiensk kvarterskrog med flera vegetariska pizzor.Pane Vino är en italiensk kvarterskrog med flera vegetariska pizzor.Pane Vino är en italiensk kvarterskrog med flera vegetariska pizzor.
Nyårsdagen är Sveriges inofficiella pizzadag.Nyårsdagen är Sveriges inofficiella pizzadag.Nyårsdagen är Sveriges inofficiella pizzadag.
1 AV 7
Vill du ha en så stor och billig pizza som möjligt, eller en tunn finpizza toppad med löjrom? Vi listar Stockholms bästa pizzerior – oavsett smak.
Foto: iStock
2 AV 7
Dell Atore på Östermalm är värd en omväg om du gillar spröda pizzor med bra råvaror.
Foto: matochresebloggen.se
3 AV 7
Taverna Brillo är en av Stockholms största italienska restauranger.
Foto: Stefan Söderström
4 AV 7
Pizzeria Giro är ett samarbete mellan Nobis och Da Michele.
Foto: Giro
5 AV 7
The Artisan serverar fyrkantiga pizzabitar.
Foto: Marcus Stork
6 AV 7
Pane Vino är en italiensk kvarterskrog med flera vegetariska pizzor.
Foto: Jens L'Estrade
7 AV 7
Nyårsdagen är Sveriges inofficiella pizzadag.
Foto: iStock

Stockholms 11 bästa pizzerior för alla plånböcker

STOCKHOLM. Nyårsdagen är den inofficiella pizzadagen i Sverige och sällan köps det så många pizzor som just denna dag.

Vilken pizzatyp är du? Vill du ha en så stor och billig pizza som möjligt, eller en tunn finpizza toppad med löjrom?

Christian Muda, som driver matochresebloggen.se listar Stockholms 11 bästa pizzerior – för alla smaker och plånböcker.

1. Dell Atore

Härlig liten kvarterskrog på Östermalm som är värd en extra resa. Tunna och spröda pizzor toppade med råvaror av bra kvalitet. Hela inredningen går i filmtema, från filmaffischer på väggarna till biostolar, av den enkla anledningen att ägaren är skådespelare. Ofta fullt – så boka bord! Här kan du till exempel beställa in en Capricciosa Italiana, som serveras med kronärtskockor vilket är vanligt i Italien. Eller en Tirolese – med rökt italienskt speck och gorgonzola.

Priser: Från 95 kronor för en Margherita till 215 kronor för en Patate con Salami med tunt skivad potatis, mozzarella och salami.

Adress: Skepparegatan 60, Östermalm.

Telefon: 08-442 61 18

dellattore.se

 

2. Taverna Brillo

En av Stockholms största Italienska restauranger med en hög ambition. Härligt sorl och en perfekt plats för att kolla in de andra gästerna, då borden är placerade längs en mittgång som alla passerar på väg vidare in i lokalen. I menyn som rymmer allt från pasta till stekt gös finns även stenugsnbakad pizza som serveras alla dagar i veckan med toppings som löjrom, karljohan-svamp, parmaksinka och fikon. Priser mellan 170-230 kronor.

Adress: Sturegatan 6

Telefon: 08-519 77 800

tavernabrillo.se

Löjromspizza på Brillo.Löjromspizza på Brillo.Löjromspizza på Brillo.
Löjromspizza på Brillo. Foto: Taverna Brillo

 

3. Pizzeria il Forno Vedugnen

Enkel kvarterskrog i Atlasområdet som för tankarna till en liten by i Italien. Rutiga dukar och tända ljus, snabb och trevlig service. Stenugnsbakad pizza som ofta kommer med lite avsiktligt brända kanter, toppad med färska råvaror som basilika och champinjoner.

Adress: Atlasgatan 9

Telefon: 08-319049

 

4. Giro

Pizzerian Giro är ett samarbete mellan restaurangkoncernen Nobis och en av världens äldsta pizzerior – Da Michele. Med fokus på bra råvaror rakt igenom, som San Marzano tomater och Di Latte Mozarella är detta en pizzeria för finsmakaren som dock inte vill ha krusiduller utan enkla rena smaker. Här serveras stenugnsbakade pizzor med italienska toppings som kokt skinka eller salami. Allt i en mysig, trendig lokal mitt i city. Priser mellan 120-190 kronor.

Adress: Sveavägen 46

Telefon: 08-440 6767

giropizzeria.com

Stenugnsbakad pizza på Giro.Stenugnsbakad pizza på Giro.Stenugnsbakad pizza på Giro.
Stenugnsbakad pizza på Giro.

 

5. Babette

Ett gäng kreativa kockar flyttade in på Roslagsgatan i en lokal där det tidigare fanns en pizzeria, valde att behålla pizzaugnen och har nu en handfull pizzor på menyn vid sidan om en a la cartemeny. Här läggs stor fokus på att skapa den perfekta pizzadegen och tomatsåsen. På Pizzorna finner man oväntade toppingar som svartkål, sardeller och pumpa.  Alla pizzor kostar 125 kronor.

Adress: Roslagsgatan 6

Telefon: 08-50 90 22 24

babette.se

6. The Artisan

På The Artisan serveras pizzan uppskuren i fyrkanter, på ett sätt som vi är vana att se pizza serveras på enkla ”hål i väggen” nere på kontinenten. Väljer man att äta pizzan på plats värms den och serveras på en rustik skärbräda. På The Artisan lägger man stor fokus på ekologiska råvaror och en stor del av pizzorna är helt vegetariska. Här finns även mikrobryggd öl och naturviner på glas. Pris: En pizzaslice 50 kronor. Tre slices 130 kronor.

Adress: Odengatan 78

Telefon: 08-31 65 25

theartisan.se

 

LÄS MER: 10 skäl att älska Stockholm

7. Delibruket Flatbread

I ett gammalt vattentorn i Sundbyberg ligger Delibruket Flatbread som serverar pizzor bakade på napolitanskt mjöl med surdegskultur och lång jäsningsprocess. Med stort fokus på ekologiska och lokalproducerade råvaror skapar man pizzor som toppas med pulled pork, gårdskyckling eller nattbakat innanlår. För pizzaentusiasten är Delibruket Flatbread klart värt en omväg. På helgerna serveras pizzabrunch för 169 kronor. Vanliga pizzor kostar mellan 95 och 169 kronor.

Adress: Bergsgatan 1

Telefon: 08-518 38 500

flatbread.se

 

8. Birkastans Pizzeria

Är du ute efter en stor, tunn och billig pizza är Birkastans Pizzeria ett bra val. Med varianter som glutenfri botten eller veganpizza (utan ost – med grönsaker) finns pizzor för alla. Inget finlir utan här är det storleken som räknas. Det märks också på priserna som ligger lågt i jämförelse – från 80 kronor för en Margherita till 100 kronor för ”Husets special” med Oxfilé och bearnaisesås.

Adress: Vikingagatan 16

Telefon: 08-321790

pizzeriabirkastan.se

9. Pizzeria La Grande

På Dalagatan ligger Pizzeria La Grande som lever upp till sitt namn – här serveras riktigt stora pizzor som ger gourmanden sitt lystmäte. ”Prisvärt” och ”Stora” är ofta omdömena om denna pizzeria, som även sätter stor vikt vid sin hemlagade tomatsås. Har glutenfria pizzabottnar. Priser mellan 65-95 kronor.

Adress: Dalagatan 32

Telefon: 08-34 67 00

pizzerialagrande.se

 

10. Pane Vino

Italiensk kvarterskrog på söder där det serveras mat från tidig morgon till sen kväll. Livlig atmosfär och stort engagemang hos personalen. Här kan ett sällskap dela på ”Un metro di pizza” – en 1-meterspizza, som räcker till fyra personer. Självklart även vanliga pizzor varav flertalet är vegetariska. Priser från 115 till 165 kronor.

Adress: Brännkyrkagatan 93

Telefon: 08-720 35 50

panevino.se

11. 450 Gradi

På 450 Gradi ute på Lidingö serveras napolitansk pizza bakad i 450 gradig vedugn, vilket gör att det bara tar 90 sekunder att grädda dem. Här lägger man stort fokus vid en perfekt deg på tipo 00-mjöl och tomatsås kokad på San Marzano-tomater. På sin pizza kan man få tryffelsalami och om man har spenderbyxorna på – toppa den med några gram hyvlad Albatryffel. Priser mellan 100-150 kronor (plus tryffel).

Adress: Jupitervägen 30

Telefon: 08-766 50 05

450gradi.se

 

Christian Muda driver matochresebloggen.se som är en av Sveriges största resebloggar med fokus på mat.

 

LÄS MER:

 Här är hela Sveriges bästa pizzerior
Äkta italienskt – på Roms 6 bästa pizzerior