Stockholms 10 bästa spa – här kan du fira nyår

Flera av Stockholms spa huserar inne på hotell, vissa på taken av dem. Andra är så lyxiga att de kan uppfattas som slutna för andra än medlemmar. Men den som söker skall finna, och bli belönad för sina ansträngningar.

Här finns några av landets bästa terapeuter som kan ge dig den där kvalitetsmassagen du bara måste tillbaka för. Spa med så snygg design att den lockar till att instagrammas ur alla vinklar. Eller spaanläggningar med soldränkta takpooler som passar perfekt för en kompisträff eller ett afterwork-party!

Välj ställe efter vad du söker; ett spa där du kan stressa ner, ha kul eller njuta en hel helg med en kompis eller partner. Vi har badat och bastat oss igenom utbudet för att kunna guida dig rätt till Stockholms bästa span. Och på åtta av dem kan du dessutom antingen fira nyår, eller få en härligt start på en fortsatt festlig kväll!

The Nest på Downtown Camper. Foto: The Nest/Pressbild / THE NEST/PRESSBILD

1. The Nest

På nya hotellet Downtown Camper kan den urbana turisten koppla av i en naturflirtande oas. 

Öppettider på nyårsafton
07.30-18.00

På nyårsafton kan man boka in sig på ett halvdagspaket i wellnessavdelning The Nest mellan klockan 14.00 och 18.00. Lunch serveras vid ankomst och man får tofflor, badlakan och badrock på plats. Ett skönhetskit med olika produkter ingår och man kan också ta del av yogasessionen "Stress Release" utan extra kostnad. Massage och behandlingar går att boka på till en extra peng.
Pris: 950 kronor per person

I bastun, täckt på utsidan av grenar som ett fågelbo, hörs fågelkvitter och ute på terrassen kan den uppmärksamme ana doften av skog och tjära från fåtöljerna i kork. Badar gör man också utomhus i en långsmal, grund pool uppvärmd till cirka 38 grader. Härifrån är utsikten magnifik och blir solen för stark finns hattar att låna. Extra plus för detaljer som de kalla handduksrullarna på fat med citronhalvor och is utanför bastun. Ett tips är att boka den lyxiga och färgglada frukosten som garanterat tillfredsställer den mest hälsomedvetna besökaren.

Pris: Entré 595 kronor, lån av badrock, handduk och tofflor ingår. Spapaket med gym, frukost och bastuaktiviteten ”sauna release”, 950 kronor.

Adress: Downtown Camper, Brunkebergstorg 9

scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/downtown-camper-by-scandic/wellness 

 

 

Yasuragi hör till Nordic Choice. Foto: Jonas Koel

2. Yasuragi

Den japanska badanläggningen på Nordic Choice-hotellet med samma namn, har nyligen renoverats och mottagit utmärkelsen Best Luxury Resort Spa i Europa av World Luxury Spa Awards. 

Öppettider på nyårsafton
Incheckning 14:30, utcheckning 12:00

Nyårsafton på Yasuragi firas först i spa-avdelningen, och sedan kring ett av stekborden i restaurangen Teppanyaki Kiri. Bland annat en specialkomponerad nyårsmeny, inklusive fördrink innan middagen samt frukostbuffé dagen efter och boendet ingår i nyårspaketet.

Pris: Från 3995 kr per person

De varma utomhuskällorna finns kvar liksom den japanska badritualen. Den största förändringen är att den stora poolen delats upp med betongväggar så att det nu även finns en kall källa samt ett kolsyrebad. Regndusch, ångbastu samt en stor torrbastu med utsikt är andra nyheter. Bland utbudet av aktiviteter märks klangresa, saunayoga och meditation av olika slag. Ett tips är att testa signumbehandlingen ”Digital paus” eller den japanska massagen shiatsu.

Pris: Dagpaket från 950 kronor med entré till det japanska badet, te och frukt, lunch, aktiviteter, tofflor att låna samt en yukata (japansk bomullsrock) och badkläder att behålla.

Adress: Hamndalsvägen 6, Nacka

yasuragi.se 

 

 

Elements spa på Clarion Hotel. Foto: Elements Spa/Pressbild / ELEMENTS SPA/PRESSBILD

3. Elements spa

Detta badtempel i beige marmor och kubistisk stil bjuder på bad både ute och inne. 

Öppettider på nyårsafton
09:00-19:00

Elements Spa erbjuder både champagne och olika spa-paket under nyårsafton fram till klockan 19:00.

Pris: 545 kronor per person.

Den upphöjda poolen har ett atriumliknande glastak över sig och man kan även simma ut för att bada under bar himmel. De varma bastubaden i ånga eller torr hetta kan varvas med ismassage och kall dusch. På behandlingsmenyn står välgörande och doftande omvårdnad med produkter från märket Elemis. Behöver man vila efter träningspass eller behandling finns vilobäddar såväl ute (sommartid) som inne i ett separat relaxrum. Te- och fruktbuffé står uppdukat och i entrén ingår också deras olika yogapass för såväl nybörjare som den som är van. Ett tips är att ta med eget hänglås till skåpen i omklädningsrummen.

Pris: Entré från 295 kronor för icke-hotellgäst inklusive lån av badrock, handduk, tofflor och produkter i duscharna.

Adress: Clarion Hotel, Ringvägen 98

elementsspastockholm.com

 

 

Sturebadet ligger i Sturegallerian. Foto: Sturebadet

4. Sturebadet

Flott och anrik spaanläggning där man kan njuta av balneologi som på grundaren Carl Curmans tid. 

Öppettider på nyårsafton
09:00-18:00

På Sturebadet kommer du kunna unna dig en exklusiv spa-dag för två, inklusive
champagne, praliner och en nyårstallrik.

Pris: 1.895 kr för 2 personer.

Det ursprungliga badet öppnade 1885 och utökades 1902 med den pool som än i dag är hjärtat i Sturebadet, vackert inramad i jugendstil med fornnordiska drag. Här träffar medlemmarna regelbundet sin PT eller går på vattenpass med Susanne Lanefelt, men dagspagäster är lika välkomna. I anslutning till omklädningsrummen finns ång- och torrbastu. En trappa ner från badet hittar man ett varmt aromarum liksom en drickbrunn framför en mosaikvägg där man kan vila i lugn och ro. Ett tips om man vill mjuka upp musklerna är att sätta sig en stund i den varma hydromassagepoolen.

Pris: Spadag kostar 595 kronor med lån av handduk, badrock, tofflor samt gym/pass och Kerstin Florians produkter i dusch och omklädningsrum.

Adress: Sturegallerian 36

sturebadet.se 

 

 

Sturebadets filial på Elite Hotel Marina Tower. Foto: Sandra Birgersdott

5. Sturebadet Marina Tower

I anslutning till Elite Hotel Marina Tower ligger detta systerspa till Sturebadet. 

Öppettider på nyårsafton
09.00-19.00

Börja din nyårsfest i Marina Towers spa, för att sedan inta nyårsmiddagen med storslagen utsikt över stadens fyrverkerier. Marina Towers nyårspaket innehåller boende, 4-rätters nyårssupé samt frukostbuffé. Pris: Från 4500 kronor per natt.

Pris: För boende på hotellet, 195kr för vår spa-entré (ordinarie pris 595kr).

Här är det orientaliska toner och hälsofilosofier som råder. Hjärtat i spat är ett ångande hamam i marmor med stjärnbeströdd kupol. Antingen kan man boka in en hamam-behandling med terapeut i ett separat rum med varm häll, eller så köper man ett gör-det-själv-kit som man antingen kan utföra i varmrummet eller i ett privat tvagningsrum om man föredrar. Utöver gym och olika träningspass kan man simträna i den stora poolen under ett energigivande rött tak. Ång- och torrbastu finns också liksom jacuzzi.

Pris: Spadag med hamam kostar 595 kronor och inkluderar lån av badrock, handduk och tofflor. Om man bokar en behandling ingår spadagen, dock får man lägga till 295 kronor för hamam.

Adress: Saltsjöqvarns kaj 25

sturebadetmarinatower.se 

 

 

Nordic Spa & Fitness på Grand Hôtel. Foto: Grand Hôtel Stockholm

6. Nordic Spa & Fitness

Stockholms lyxigaste spa hittar man förstås på Grand Hôtel. 

Öppettider nyårsafton
09:00-21:00

Grand Hotels spa har öppet precis som vanligt på nyårsafton. Dessutom serveras en specialkomponerad meny i Vinterträdgården och underhållning med ett live band.

Ljusa, vilsamma färger och inslag av nordisk natur och mytologi sätter stilen. Omklädningsrummen med tillgång till telounge, separat bad och bastu är som en spadel i sig. Ute i den allmänna spadelen finns stor pool i Burmanska palatset, dramatiskt kantad av eldar. Den varma källan ska påminna om en näckrostjärn och mitt i ångbastun står stora stenblock att vila fötterna på. Tyst lounge samt relaxdel finns också. Ett tips är att komma tidigt och börja med frukost, gym och avsluta i spat.

Pris: Dagspa-paket kostar från 1 450 kronor (600 kronor i tillägg vid bokad behandling). I Nordiska Badet De Luxe ingår champagne och praliner samt ett gör-det-själv-kit med torrborste, ansiktsmask, hårinpackning och kroppslotion.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8

grandhotel.se/nordic-spa-fitness

 

 

Selma City Spa på Clarion Sign. Foto: Jonas Borg

7. Selma City Spa

Högst upp på hotell Clarion Sign hittar man denna Sunne-filial. 

Öppettider på nyårsafton
15:00-18:00
Selma City Spa öppnar upp för en härlig start på nyårsafton med varm rooftop pool, bubbel, jordgubbar och choklad. Hit är det begränsat antal biljetter och man förköper sin biljett. På 12-slaget öppnas portrna upp till vår rooftop för nyårsskål. Hit är det begränsat antal platser, och man förköper sin biiljett


Med Centralstationens järnvägsspår rakt under takterrassen, råder här spakänsla med citypuls som stundtals övergår i lekfullt poolparty. Visst finns här torrbastu, relaxrum med vaggande vilstolar och många spabehandlingar att välja på, men det är som förfestspa, möhippe- eller afterwork-häng som detta citysspa funkar bäst. På behandlingsmenyn finns både klassiker för ansikte och kropp, men man kan också boka in sig för frans- och brynfärgning, quick fix-manikyr eller en full makeup. Frukt och vatten står uppdukat i loungen och intill receptionen finns en spabar.

Pris: Dagspaentré från 350 kronor med lån av badrock, handduk och tofflor. Produkter finns att tillgå i dusch och omklädningsrum.

Adress: Clarion Sign, Östra Järnvägsgatan 35

selmacityspa.se/stockholm 

 

 

Hotell Skepparholmen Nackas nya spa. Foto: Jan Ronnund

8. Skepparholmen Nacka Spa

Med tålmodiga steg har Hotell Skepparholmen Nacka i funkisstil byggt upp sitt nya spa. 

Öppettider på nyårsafton
Incheckning 14:00, utcheckning 12:00

På nyårsafton erbjuder Skepparholmen entré till spa med pooler, bastu, relax och
gym, handduk, badrock och tofflor, olika yoga- och avslappnignspass, fyrarätters
nyårssupé, champagne vid tolvslaget, övernattning och frukostbuffé

Pris: 2795 kronor per person i enkelrum.

Inriktningen är nordisk och ekologisk i mesta möjliga mån, naturen och de skiftande årstiderna spelar en viktig roll. Här släpper man med fördel den sista stressen i orangeriet innan man går en trappa ner. I den varma källan med vacker mosaikvägg och utsikt över skärgården kan man njuta länge. Utsikt har man även från den stora torrbastun. Ångbastu finns också liksom upplevelseduschar som doftar och byter temperatur. Ett tips är deras årstidväxlande behandlingar. Just nu erbjuds ”norrsken” med peeling, inpackning och massage. Missa inte heller passen i den vackra Body & Mind-salen.

Pris: Halvdagspaketet ”Vilopaus” kostar från 450 kronor och inkluderar spa, lunchbuffé samt lån av handduk, badrock och tofflor.

Adress: Franckes väg, Nacka

skepparholmen.se

 

 

Centralbadet ligger på Drottninggatan. Foto: Magnus Torle

9. Centralbadet

Ett kliv in från hektiska Drottninggatan ligger jugendpalatset Centralbadet inbäddat i lummig grönska. Centralbadet är stängt på nyårsafton.

1904 slogs portarna upp till detta hälsocenter som än i dag lockar besökare från när och fjärran. Miljön är unik med sin arkitektur och ursprungliga föremål, samtidigt som det breda behandlingsutbudet, mat och tankesätt är modernt. Sommartid kan man träna och sola uppe på deras takterrass, vintertid finns ljusterapi vid entrén. Stora poolområdet är vilsamt och vackert, och i Ecobaren serveras rawfood så god att den omvänder den mest inbitne karnivoren. Ett tips är att ha med egna tofflor, badkläder och handduk för ännu billigare entréavgift. 

Pris: Relaxentré inklusive bad, lån av handdukar, badrock, badtofflor och badmössa, tillgång till gym och ljusterapi, från 380 kronor. 

Adress: Drottninggatan 88

centralbadet.se 

 

Spa By Us är en skönhetssalong. Foto: Magnus Sandström

10. Spa By Us

Skönhetssalong med spakänsla på Östermalm som passar när man inte hinner ägna en heldag på spa. Spa By Us är stängt på nyårsafton.

Här kan man boka det mesta i behandlingsväg från topp till tå. Avkopplande klassiker finns på menyn men deras styrka ligger framför allt i de estetiska behandlingarna. Tv-stjärnor och andra med höga krav bokar gärna in sig för avancerad hudvård som ger slät hy med fin lyster och jämn hudton, eller för att få perfekta fransar och bryn. Ett tips är att komma i god tid före sin behandling, och koppla av en stund i deras lounge med frukt, dryck och jacuzzi. Lån av handduk, tofflor och badrock ingår om man önskar. 

Pris: En 45-minuters klassisk massage kostar från 800 kronor men förmodligen väljer du det som de är specialiserade på; exempelvis en kemisk peeling eller dermapen-behandling (mellan cirka 900-2 500 kronor).

Adress: Riddargatan 3B

spabyus.se  

Fotnot: Alla spaanläggningar i artikeln utom salongen Spa by Us har tillgång till träning (gym och pass) som ingår när man bokar ett spabesök. De flesta bjuder även på schampo, balsam, duschkräm och kroppslotion i omklädningsrummen (Centralbadet har dock bara duschkräm).