Stefan Löfven må ha ett krävande jobb – men blir nöjd för det lilla. Ett av hans bästa tips är att få stenar att studsa över ytan på en vacker insjö. Eller han själv kallar säger: "kasta macka".
1 av 4: Stefan Löfven må ha ett krävande jobb – men blir nöjd för det lilla. Ett av hans bästa tips är att få stenar att studsa över ytan på en vacker insjö. Eller han själv kallar säger: "kasta macka". Foto: KATE GABOR
Stefan Löfven håller Höga kusten och dess dramatiska kustlinje som en av sina favoriter.
2 av 4: Stefan Löfven håller Höga kusten och dess dramatiska kustlinje som en av sina favoriter. Foto: JOHANNA LUNDHOLM
Less is more. Stefan Löfven uppskattar att promenera i en av Sveriges stora skogar. Det är mycket avkopplande i all sin enkelhet, menar han.
3 av 4: Less is more. Stefan Löfven uppskattar att promenera i en av Sveriges stora skogar. Det är mycket avkopplande i all sin enkelhet, menar han. Foto: GETTY IMAGES
Statsministern tipsar om att lägga lite hjortron, eller "Guldet från norr" som han kallar det, på en våffla och lite glass.
4 av 4: Statsministern tipsar om att lägga lite hjortron, eller "Guldet från norr" som han kallar det, på en våffla och lite glass. Foto: PERNILLA KARSTRÖM

Stefan Löfvens fem Sverigefavoriter

Hjortron med glass, vedhuggning och skogspromenader. 

Det njuter statsministern allra mest av när han kopplar av i den svenska naturen. Här är Stefan Löfvens fem Sverigefavoriter. 

Stefan Löfvens fem Sverigefavoriter:

1. Att ta ett glas vin med min hustru Ulla och njuta av Höga kustens dramatiska kustlinje nära min hemstad Örnsköldsvik.

2. Att promenera i en av Sveriges stora skogar, mycket avkopplande i all sin enkelhet.

3. Vid min sommarstuga i norra Sverige har jag naturen på min bakgård och att hugga lite ved om morgonen rensar hjärnan. 

4.  Det handlar inte bara om att röra sig i naturen utan också om vad den ger. Till exempel svenska hjortron, också kallade "guldet från norr". Testa dem med en våffla och lite glass. 

5. Att få stenar att studsa över ytan på en vacker insjö eller som vi säger "kasta macka".

Källa: Visit Sweden

LÄS MER: Upplev Höga kusten – ett världsarv med vida vyer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande