Ladda batteriet, snöra på dig skorna och ge dig ut på monsterjakt i Stockholm! Bläddra vidare för några av de bästa jaktmarkerna i stan.
1 av 5: Ladda batteriet, snöra på dig skorna och ge dig ut på monsterjakt i Stockholm! Bläddra vidare för några av de bästa jaktmarkerna i stan. Foto: Istock
Från Björns trädgård på Söder kan du nå tre pokéstops samtidigt.
2 av 5: Från Björns trädgård på Söder kan du nå tre pokéstops samtidigt. Foto: Anna Svanberg
I Nobelparken kan du hitta Dratini, som kan utvecklas till Dragonite.
3 av 5: I Nobelparken kan du hitta Dratini, som kan utvecklas till Dragonite. Foto: Ann Jonasson
Kungsträdgården i Stockholm är ett eldorado för Pokémonjägare.
4 av 5: Kungsträdgården i Stockholm är ett eldorado för Pokémonjägare. Foto: Ann Jonasson
Scheelegatan-Fleminggatan. Här träffar du när som helst på dagen ett 50-tal spelare som väntar på storviltet.
5 av 5: Scheelegatan-Fleminggatan. Här träffar du när som helst på dagen ett 50-tal spelare som väntar på storviltet. Foto: Ann Jonasson

Spela Pokémon Go i Stockholm – här är hetaste platserna

När du ändå är i Stockholm, varför inte utöka din Pokémon-samling. Huvudstaden är genom sin storlek ett eldorado för Pokémon Go-spelare.

Allt om Resor tipsar om de bästa platserna att fånga Drowzee, Bulbasaur och Pikachu.

Det finns många orsaker att besöka Stockholm. Vasamuseet, Kungliga slottet, Gröna Lund, Skansen, Gamla stan, restaurangerna, krogarna, folklivet – och så Pokémon Go.

Ingenstans i landet är jaktmarkerna för de små monstren så välfyllda som i Stockholm.

Så ladda telefonen, skaffa en eller ett par batteripack så du inte blir stående med död telefon just när du ska fånga en Mew (den mest sällsynta av alla Pokémon) och sätt på dig bekväma skor.

Här är vandringen du ska göra om du vill “catch em all”.

Björns trädgård

Ta tunnelbanan till Medborgarplatsen och gå till Björns trädgård som ligger nedanför moskén. Här finns tre Pokéstops som kan nås samtidig och det placeras ut lures (beten) oavbrutet.

Här kommer du också att träffa massor med andra Pokémontränare och få tips om andra, mindre kända, ställen där du kan hitta spännande Pokémon.

Gröna Lund

Om du promenerar från Björns trädgård över Götgatspuckeln ner till byggkaoset vid slussen och tar Djurgårdsfärjan, så har du några trevliga Pokéstops både utanför och inne på Gröna Lund.

Hitta Pokéstops både utanför och inne på Gröna Lund. Foto: Sven Prim/Agent Molly

Nobelparken

Från Gröna Lund tar du antingen spårvagnen till Strandvägen eller också tar du en promenad längs Djurgårdsvägen och passar på att besöka Vasamuseet eller Junibacken. Inte för att de finns några Pokémon där, utan för att det är trevliga ställen att besöka. Sedan går du österut till Nobelparken. Här ska enligt uppgift kunna hitta Dratini, som kan utvecklas till den oerhört starka Dragonite.

Karlaplan

När du har fångat din efterlängtade Dratini går du tillbaka till Djurgårdsbron och tar buss 67 upp till Karlaplan. Här finns ett stort antal Pokéstops i kvarteren. Och några ligger riktigt tätt så det är bara att vandra runt med pokébollarna redo.

Många monster i Stockholm. Foto: Anna Svanberg

Kungsträdgården

Från Karlaplan tar du tunnelbanan ner till Östermalmstorg och sedan promenerar du via Norrmalmstorg ner till Kungsträdgården. Detta är ett formligt eldorado för Pokémonjägare. Här finns en stor samling Pokéstops på en väldigt liten yta och eftersom det är en av stadens mest populära samlingsplatser.

Norr Mälarstrand

När du tröttnat på att hänga i Kungsan är det dags för en lite längre promenad. Gå förbi Kungliga Operan och Gustav Adolfs torg och ta Strömgatan förbi Sagerska huset (statsministerresidenset) till Rosenbad. Här finns ett aktivt Pokéstop som kan vara värt att stanna till vid. Gå vidare till Stadshuset och sedan ner på Norr Mälarstrand. Här finns ett tiotal Pokéstops rapporterade ända fram till Kungsholmstorg.

Från Stadshuset till Kungsholmstorg finns ett tiotal Pokéstops. Foto: Istock

Fleminggatan 18

Från Kungsholmstorg går du Scheelegatan fram, förbi Stockholms tingsrätt och Piperska muren till Comhems huvudkontor i korsningen Scheelegatan Fleminggatan. I parken här utanför bjuder telekombolaget på gratis wifi och, kan man misstänka, lägger ut lures i PR-syfte. Här träffar du när som helst på dagen ett 50-tal spelare som väntar på storviltet.

Tegnérlunden

Nu fortsätter du Scheelegatan över Barnhemsbron som blir Tegnérgatan och fram till Tegnérlunden. Här finns tre tätt liggande Pokéstops som du kan nå samtidigt om du placerar dig rätt. Ytterligare ett ligger vid Strindbergsstatyn Titanen som du kan njuta av samtidigt som du väntar på att en Jynx ska uppenbara sig.

Det finns naturligtvis fler ställen att fånga Pokémon på i Stockholm. Vi har inte ens nämnt Hammarby sjöstad, Gamla stan eller Liljeholmen, som också är stora kluster för Pokéstops. Men vid det här laget borde du vara så trött att du bara längtar till sängen där du kan drömma om att fånga resten av de 151 små monstren.

 

MISSA INTE:

 

Av: Krister Berntsson  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande