Göteborg är en riktig sommarstad.
Göteborg är en riktig sommarstad. Foto: SHUTTERSTOCK

10 säkra nyheter i sommarstaden Göteborg

I tider med inställda planer och nedslående nyheter finns det fortfarande ljuspunkter. I Göteborg öppnar nya spännande restauranger och kulturen hittar nya kreativa sätt för människor att uppleva konst, film och humor. 

RESTAURANGER

1. Diket

Restaurangen öppnade i maj och ligger i en mysig och luftig lokal i Majorna. Maten bygger på det kockarna själva tycker är gott och vin serveras på tap-kran.

Adress: Karl Johansgatan 11

2. Wolfang Vincafé

De två vännerna som ligger bakom vincaféet har ambitionen att skapa ett opretentiöst ställe inspirerat av vincaféer i Frankrike. Erbjuder ett brett spektrum av vin men, även brunch, kaffe och i förlängningen vinprovningar.

Adress: Västra Hamngatan 24

3. Huggorm!

Den 23 maj öppnade en ny popup-restaurang i smedjan på Sjömagasinet. Menyn fokuserar på delikatesser från havet samt vegetariska rätter. I priset ingår också ett utvalt vin.

Adress: Adolf Edelsvärds gata 5

4. Rollin Bistros Lindholmen

Alldeles färsk är den nytänkande restaurangen i Gamlestans Fabrikers gamla pannrum. Menyn består av färgrika och hälsosamma bowls, drinkar och burgare. Lokalen har högt i tak och är en upplevelse i sig. Förhoppningen är att längre fram kunna ha konserter och en uteservering.

Adress: Lindholmspiren 9

5. Tyska bron

har nu öppnat sin nya bryggservering i kanalen mellan Norra och Södra hamngatan mitt i centrala Göteborg. Den nya serveringen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och är skapad som en ny mötesplats i Göteborg.

KULTUR

6. Drive in- bio

Bio Roy har varit tvungna att stänga sin biograf men har nu i stället öppnat för drive-in bio på bananpiren, Frihamnen. Detta är ett koncept som de hoppas kunna utöka och fortsätta med under en längre tid. Självklart håller man sig till restriktionerna, föreställningarna är begränsade till 50 personer och gäller antal personer, inte bilar.

7. Klubb karantän

Ina Lundström och Emma Knyckare har flyttat ut sin humorklubb till bananpiren. Tidigare har Knyckare och Lundström haft sin humorklubb på Haket på Andra Långgatan och är även en del av den populära podden Flashback Forever. Under hela maj månad körs drive-in klubb med olika teman.

8. FRISPEL

Stadsmuseet har begränsade öppettider och restriktioner på grund av coronaviruset, men kommer fortfarande med nya utställningar våren 2020. FRISPEL öppnar upp både digitalt och fysiskt den 16 maj. Utställningen berättar om hur teaterscenen förändrades i Göteborg när den traditionella teaterkonsten ifrågasattes och gjorde plats för den fria teaterscenen under 60- och 70-talet.

Adress: Norra Hamngatan 12

UPPLEVELSER

9. Pilgrimsleden Göta älv

Vandringssleden sträcker sig mellan Masthugget och Trollhättan längs med Göta älv, och i sommar invigs nya etapper. Det finns också möjlighet att delta på en femdagarsvandring, etapp för etapp. Leden berättar historien om Göteborgs framväxt och går genom varierande omgivningar. De olika etapperna har olika svårighetsgrad och längd som passar alla. pilgrimsledengotaalv.se

LÄS MER: Sveriges bästa vandringsleder – för nybörjare och proffs

10. Port du Soleil Sunset Club 

Med Sunset Club har Port Du Soleil utformat ett nytt koncept där klubben är anpassad till rådande omständigheter. Här kan man boka en cabana i eftermiddagssolen eller en middagssittning med bordsservering. Maten står Thomas Sjögren för, Årets kock 2015.  Extra mycket utrymme, distance-managers, bordsservering och enmansdansgolv gör att man ska känna sig trygg. Öppet fredagar och lördagar.

Adress: Nya allén 11

Fler tips på upplevelser hittar du på goteborg.com.

LÄS MER: Paddla bland öarna i Göteborgs skärgård 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande