Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Semester i Sverige – spännande resmål i sommar

Sverige är ett härligt semesterland.

Skäm bort dig på prisbelönt spa, checka in i en lotsutkik på Landsort eller dra till vildmarken i Jukkasjärvi och njut av midnattssolen i Abisko.

Här är 15 lyxiga aktiviteter att upptäcka på din semester i Sverige i sommar.

Industriromantiken flödar på The Steam Hotel i Västerås.

Foto: A +++ / kollage

1 av 15

1. The Steam Hotel – från gammalt ångverk till lyxigt hotell

VÄSTERÅS. The Steam Hotel firar snart tvåårsjubileum och har från start varit Sveriges största hotellsnackis. Hotellet har i princip haft en 100-procentig beläggning från invigningen. Voltage Lounge Pool Club, på sjunde våningen, rymmer två pooler – en 17 meter lång inomhuspool och en svalkande utomhuspool med Mälardalens bästa sjöutsikt. Högst upp – på 18:e våningen – ligger restaurangen Locavore. Och vägg i vägg med hotellet ligger actionbadet Kokpunkten.
Det hundra år gamla ångkraftverket vid Mälarens strand i Västerås var en gång i tiden en av Sveriges största energiproducenter. Periodvis försörjde det större delen av landet med el, men på sjuttiotalet konkurrerades det ut av kärnkraften. Och den vackra, röda tegelbyggnaden på en av Mälarens bästa sjötomter lämnades åt sitt öde.
Men nu har kraftverket helrenoverats, och gått från energiproducent till livsstilshotell. The Steam Hotel är 18 våningar högt, rymmer 227 rum i industriromantisk stil, en stor lounge med pool, två restauranger och barer. Fastigheten är k-märkt och delar av den – däribland kontrollrummet för oljepannorna – är helt bevarade. Industriomantiken flödar – tegel, balkar och stål dominerar inredningen, och fotokonsten på väggarna består av bilder ur industrihistorien och på vackra byggnadsdetaljer. Den tydligt bevarade industrikänslan ger onekligen karaktär till hotellet.
steamhotel.se
1 av 15