Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Solsäkra, underbara, vackra, härliga Öland!Solsäkra, underbara, vackra, härliga Öland!Solsäkra, underbara, vackra, härliga Öland!
Solsäkra, underbara, vackra, härliga Öland!

Ölands 6 bästa campingplatser 2021– här finns något för alla

Mäktiga naturupplevelser, aktiviteter för hela familjen, eller rofyllt boende vid stranden. På solsäkra Öland finns en campingplats för alla. Här lista vi Ölands bästa campingplatser 2021, de med fyra- och fem stjärnor.

När det är dags för ett svalkande bad är den nordöstra kusten på Öland ett säkert kort. Bödabukten är Ölands längsta sandstrand, och perfekt för barnfamiljer med sin långgrunda mjuka botten. Förutom Böda Sand finns flera fina badplatser, som Homrevet, Lyckesand och Fagerrör.

Över 50 badplatser

Egen bil eller cykel gör det lätt att åka på utflykt över dagen. Sveriges näst största ö är bara 16 kilometer bred, men har över 50 badplatser, svindlande vacker natur och en rik matkultur. Via länsväg 136 passeras fågeltäta Ottenby på södra Öland, Alvarets karga hedlandskap och Borgholms slott på väg upp mot färjehamnen i Byxelkrok.

Ett hett tips för den som vill uppleva öns historia, natur och djurliv på riktigt nära håll är att gå en guidad vandring eller ta en båttur längs kusten. Öland är ett paradis för fågelälskare, och Ottenby fågelstation på södra udden är ett utmärkt utflyktsmål för hela familjen. Följ med på ringmärkning av vilda fåglar, besök flyttfågelmuseet och avsluta med fika på restaurang Fågel Blå. 

Bra betyg i Svensk Camping (SCR)

De campingar vi tipsar om här har alla fått fyra eller fem stjärnor av SCR, Svensk Camping. Förutom strandnära boende erbjuder de gott om aktiviteter på plats. Vad sägs om morgonyoga, spa, padeltennis, vattengympa, volleybollturneringar och utegym. Barnfamiljer kan välja och vraka bland långgrunda stränder, lekparker, simskola, äventyrsgolf och minidisco. 

LÄS MER: Sveriges bästa campingplatser 2021

6 bästa campingplatserna på Öland

1. Sonjas Camping & Stugor

Betyg: Fem stjärnor

Ölands för närvarandet enda femstjärniga campingplats är en lugn familjecamping precis vid havsstranden. Här finns stora gräsytor, poolområde, minilivs, restaurang med pizzeria, gatukök och café. Aktivitetsmöjligheter så som gym, fotbolls- och volleybollplan, boulebana, skateboardramp, bordtennisbord och yoga gör det möjligt till träning under semestern. Här finns också lummiga skogsmiljöer, vackra strandängar och ett fågelskyddsområde, vackra och mystiska Trollskogen, Skäftekärr med järnåldersbyn och Byrums raukar är några populära utflyktsmål i närheten.
Adress: John Emils gata 43, Löttorp

Trolska Trollskogen gör rätt för sitt namn!Trolska Trollskogen gör rätt för sitt namn!Trolska Trollskogen gör rätt för sitt namn!
Trolska Trollskogen gör rätt för sitt namn! Foto: Shutterstock / Allt om Resor

2. Bödagårdens camping

Betyg: Fyra stjärnor

Belägen på Ölands östra sida vid vackra Bödabukten och dess underbara stränder hittar man Bödagårdens camping. Här finns allt från boknignsbara platser till drop-in, tältplatser och camping utan el. Vill du aktivera dig finns minigolf, trampbilar, pingis och sist men inte minst, den fantastiska stranden med kiosk, paddle boards, trampbåtar, strandtennis, spikeball och volleyboll.
Adress: Svartbäcksvägen 17, Löttorp.

Bödabukten erbjuder några av Sveriges finaste stränder.Bödabukten erbjuder några av Sveriges finaste stränder.Bödabukten erbjuder några av Sveriges finaste stränder.
Bödabukten erbjuder några av Sveriges finaste stränder. Foto: Shutterstock / Allt om Resor

3. First Camp Löttorp – Öland

Betyg: Fyra stjärnor

Här hittar vi en lugn och trygg familjecamping som varit med i hela 40 år. Nyheter för sommaren 2021 är lyckodjuret Yessi med mycket bus och lek för barnen, First Camp Bistro öppnar dörrarna på campingen där du under hela säsongen kan njuta av pizzor, hamburgare och annat gott. Dessutom tre nya padelbanor för den hakat på den stora träningstrenden.
Adress: Kesnäs Fiskarvägen 1, Löttorp.

Fyren Långe Erik är ett givet utflyktsmål om din bas är First Camp Löttorp.Fyren Långe Erik är ett givet utflyktsmål om din bas är First Camp Löttorp.Fyren Långe Erik är ett givet utflyktsmål om din bas är First Camp Löttorp.
Fyren Långe Erik är ett givet utflyktsmål om din bas är First Camp Löttorp. Foto: Shutterstock / Allt om Resor

4. Kapelludden

Betyg: Fyra stjärnor

Väljer du att ställa upp din husbil eller husvagn på Kapelludden kommer du ha nära till det mesta Öland har att erbjuda. Med gångavstånd in till Borgholm och samtidigt bor du alldeles vid strandkanten. En liten bastubyggnad vid havet bjuder på härlig avkoppling och för barnen finns lekplats, simskola, volleyboll, tennis, boule, kanot- och cykeluthyrning. Förutom den långgrunda stranden finns här även ett poolområde.
Adress: Sandgatan 27, Borgholm.

Bor du på Kapelludden har du nära till Borgholm.Bor du på Kapelludden har du nära till Borgholm.Bor du på Kapelludden har du nära till Borgholm.
Bor du på Kapelludden har du nära till Borgholm. Foto: Shutterstock / Allt om Resor

5. Ekerum camping & stugby

Betyg: Fyra stjärnor

Invid naturreservatet Halltorps hage finns denna camping med lekpark på stranden och eget poolområde med bland annat vattengympa. Här finns mängder av aktiviteter för den som inte vill sitta still. Tramcyklar, vanliga cyklar, segway, äventyrsgolf, elbilar, en spelhall och mycket mer. Bara en dryg mil bort finns Borgholms sevärdheter och restauranger.  
Plats: Ekerumsvägen 31, Borgholm.

Underbara Halltorps hage.Underbara Halltorps hage.Underbara Halltorps hage.
Underbara Halltorps hage. Foto: Shutterstock / Allt om Resor

6. Lundegård camping & stugby

Betyg: Fyra stjärnor

Stor familjecamping med grönområden och poolområde med rutschkanor, barnpooler och klättervägg. Aktiviteter som Padeltennis, äventyrsgolf, yoga, cykeluthyrning och en egen bike park finns tillgängligt. Här finns även restaurang med bar, café och en butik.
Adress: Lundegård 6, Köpingsvik.

LÄS MER: Sommarens måsten på Öland – från Allvaret till Äleklinta