Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Nordens 12 bästa stränder

Sveriges stränder har varit välbesökta i sommar. Och när solen värmer från en molnfri himmel behöver man inte åka så mycket längre för att njuta av sol och bad.

Vi har valt ut åtta stränder i Sverige samt ett antal i Danmark, Norge och på Island som har något för alla – oavsett om du vill ha en härlig dag i skärgården eller ta en nära weekend någonstans i Norden. De listas utan inbördes rangordning.

Tofta är en av Gotlands mest kända stränder.

Foto: Shutterstock

1 av 12

1. Tofta, Gotland

Populär playa där himlen möter havet.

Tofta är en av Gotlands mest kända stränder. En fin dag kommer över 10 000 badgäster hit för sol, bad och naturskön miljö. Sitter du på den vita sandstranden och blickar ut över det turkosblå havet där vattnet möter himlen i horisonten känns det som om du befinner dig utomlands. Här kryllar det av människor och ljudnivån kan vara väldigt hög. En bar bjuder in till after beach varje dag under högsäsong och dessutom finns en restaurang som har öppet till 21:00. Poolområde och minigolf finns också för den som inte nöjer sig med stranden.

Passar: De partyglada och par.

Info: gotland.net.

Hitta hit: Cirka 18 kilometer söder om Visby längs väg 140.

Resa hit: Cirka 3,5 timmar med färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Cirka 2,5 timmar med färja från Västervik. 50 minuter med flyg från Stockholm.

Övrigt: Parkeringen kostar pengar.


LÄS MER: 13 guldkorn Gotland runt

1 av 12