New York Magazine rekommenderar boende på Avalon, bland annat.
1 av 5: New York Magazine rekommenderar boende på Avalon, bland annat. Foto: Jan Wiriden
Räkmackan på Gothia Towers är ett måste.
2 av 5: Räkmackan på Gothia Towers är ett måste. Foto: Göteborg & co
Feskekôrka är värd ett besök för sina ostron.
3 av 5: Feskekôrka är värd ett besök för sina ostron. Foto: Emma Mattsson
Gå på matvandring och ta en tur i Göteborgs skärgård.
4 av 5: Gå på matvandring och ta en tur i Göteborgs skärgård. Foto: Göteborg & co
<p>Göteborg är helt enkelt är en fantastisk stad fylld av nöjen, trevliga människor och spännande restauranger och barer, menar New York Magazine.<br></p>
5 av 5: <p>Göteborg är helt enkelt är en fantastisk stad fylld av nöjen, trevliga människor och spännande restauranger och barer, menar New York Magazine.<br></p> Foto: Shutterstock

New York hyllar Göteborg som resmål

GÖTEBORG. I Sverige vet vi naturligtvis att Göteborg är en fantastisk stad, fylld av nöjen, trevliga människor och spännande restauranger och barer.

Men nu vet New York också det.

Det är tidskriften New York Magazine som levererar en rejäl genomgång av Göteborg i sitt senaste nummer.

Tidningen tycker vi ska bo på Posthotellet, Pigalle eller Avalon (och det har vi ingenting emot). Vi rekommenderas att äta ostron på Restaurang Gabriel i Feskekôrka, japanskinspirerat på vRÅ och sjurätters på Koka (vi kan tänka oss ytterligare ett gäng ställen att äta på, men okej).

Gothia Towers räkmacka

Övrigt att göra är att gå på matvandring, besöka fiskmarknaden, ta en tur i Göteborgs skärgård och avsluta med räkmackan på Gothia Towers (vi håller helt med om räkmackan). För barhäng tycker tidningen att vi ska besöka Tacos & Tequila på Tredje Långgatan och Pixbar vid Grönsakstorget (eller så går vi till något av de hundratals ställen som Göteborgs nattliv har att erbjuda).

Om nu supertrendiga New York-tidningar har upptäckt Göteborg, så är det kanske dags för de trendiga Stockholmarna att börja helgpendla till staden. Göteborgaren i gemen är betydligt vänligare inställd till stockholmare än vad ryktet säger. Vi lovar.

Källa: New York Magazine

 

LÄS MER:

13 självklara skäl att älska Göteborg

15 svenska platser du måste se innan du dör

 

Av: Krister Berntsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande