Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hafsten Resort utanför Uddevalla, en av de bästa campingplatserna i år.Hafsten Resort utanför Uddevalla, en av de bästa campingplatserna i år.Hafsten Resort utanför Uddevalla, en av de bästa campingplatserna i år.
1 AV 2
Fem av Sveriges femstjärniga campingar enligt SCR
2 AV 2
Hafsten Resort utanför Uddevalla, en av de bästa campingplatserna i år.
Foto: Hafsten Resort

10 härliga campingplatser runtom i Sverige

Standarden på Sveriges campingplatser fortsätter att förbättras för varje år. Likaså förändras populariteten. Här 10 härliga campingplatser inför sommaren 2023.

Destination Apelviken är Sveriges populäraste camping och dessutom Hallands enda femstjärniga camping. Förra året kom den här barnvänliga pärlan, belägen precis intill vattnet, på plats åtta. Här finns några av Sveriges finaste sandstränder som bjuder på fantastiska surfmöjligheter och vacker utsikt över Kattegatt. För dig som vill bada i pool finns ett stort poolområde med flera pooler som är uppvärmda till 25 grader. Apelviken har något att göra för hela familjen – krabbfiske, pool party, after beach och minigolf. Du bor i husvagn, husbil eller tält och campingen erbjuder även boende på hotell, lägenhet eller stuga.
Pris från: 240 kr
Antal campingplatser / med el: 500/500 st
Säsong: Året om

Varberg, som gjort för sommar och sol.Varberg, som gjort för sommar och sol.Varberg, som gjort för sommar och sol.
Varberg, som gjort för sommar och sol. Foto: Trygve Finkelsen / Shutterstock

2. First Camp Råå Vallar-Helsingborg, Helsingborg

Precis som förra året kommer fyrstjärniga First Camp Råå Vallar-Helsingborg på topplistans andra plats. Campingen ligger fint vid Öresund med utsikt över Ven och Danmark. I poolområdet finns en uppvärmd 50-meters utomhusbassäng, en barnbassäng och precis intill ligger en fin badplats. Här finns något att göra för hela familjen, som äventyrsgolf, cykeluthyrning, trampbilar och barnklubb. Du har även nära till Helsingborgs breda utbud av shopping, nöje och kultur. Här bor du med husvagn, husbil, tält eller i stuga.
Pris från: 320 kr
Antal campingplatser / med el: 350/350 st
Säsong: Året om

Charmiga fiskebyn Råå.Charmiga fiskebyn Råå.Charmiga fiskebyn Råå.
Charmiga fiskebyn Råå. Foto: Photosbypatrik / Shutterstock

3. Hafsten Resort, Uddevalla

På tredje plats kommer Hafsten Resort – en femstjärnig camping belägen på en halvö i Uddevalla, mitt i den natursköna bohuslänska skärgården. Campingtomterna ligger på terrasser och de flesta har en vacker havsutsikt och du bor husvagn, husbil, tält eller stuga. Sedan förra året har du även möjlighet att testa på glamping! Vill du ha en aktiv semester finns det över 60 aktiviteter att välja mellan, som höghöjdsbana, Sveriges längsta zip-line, padel, bordtennis, hoppkudde, trampbilar och cykeluthyrning. Det finns både strand och ett stort poolområde med uppvärmt vatten och flera olika pooler.
Pris från: 260 kr
Antal campingplatser / med el: 370/370 st
Säsong: Året om

Hafsten Resort erbjuder allt mellan himmel och jord.Hafsten Resort erbjuder allt mellan himmel och jord.Hafsten Resort erbjuder allt mellan himmel och jord.
Hafsten Resort erbjuder allt mellan himmel och jord. Foto: Pressbild

4. First Camp Mölle-Höganäs, Mölle

First Camp Mölle-Höganäs är en camping med fyra stjärnor som hör till de mest populära campingarna de senaste åren. Campingen lockar med ett stort poolområde, storslagna naturupplevelser, utflykter och spännande aktiviteter som klättring, dykning och snorkling. För barnen finns en gratis barnklubb. Under din husvagnssemester i Mölle kan du dessutom ta del av Brunnbys 1100-talskyrka och Kullabergs grottor eller följa med på tumlarsafari. På campingen bor du med husvagn, husbil, tält eller i stuga.
Pris från: 280 kr
Antal campingplatser / med el: 237/237 st
Säsong: Året om

First Camp ligger ett stenkast från mysiga Mölle.First Camp ligger ett stenkast från mysiga Mölle.First Camp ligger ett stenkast från mysiga Mölle.
First Camp ligger ett stenkast från mysiga Mölle. Foto: Sophie McAulay / Shutterstock

5. Farstanäs camping, Södertälje

Farstanäs camping är en camping belägen i ett naturreservat som har ett av Stockholms finaste havsbad. Här finns en 350 meter lång sandstrand, badbrygga, hopptorn och stora gräsytor. Campingen har lekplats, bangolf, bollspel och i närheten finns fina vandringsleder. Under 2022-2024 håller campingen på med ett omfattande renoveringsarbete med viss begränsad service, men det finns ett servicehus.
Pris från: 300 kr
Säsong: juni- augusti 2023

6. First Camp Sibbarp-Malmö, Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö är en camping med fyra stjärnor som ligger med vacker utsikt över Öresundsbron. Du har cykelavstånd till Malmö centrum och kan varva stadsliv med lata dagar på stranden. På campingen finns något att göra för hela familjen som att hyra trampbil, cykel och segway eller ta en runda på äventyrsgolfen. Du bor med husvagn, husbil eller tält och har även möjlighet att hyra stuga.
Pris från: 340 kr
Antal campingplatser / med el: 372/372 st
Säsong: Året om

Stränderna runt Malmö är långa, sandiga och härliga.Stränderna runt Malmö är långa, sandiga och härliga.Stränderna runt Malmö är långa, sandiga och härliga.
Stränderna runt Malmö är långa, sandiga och härliga. Foto: Jan Zabrodsky / Shutterstock

7.  First Camp Kolmården-Norrköping, Norrköping

First Camp Kolmården-Norrköping är en fyrstjärnig camping som ligger fyra kilometer från Nordens största djurpark Kolmårdens djurpark och Kolmårdens Tropicarium. På campingen finns något att hitta på för alla i familjen som padel, hyra cykel eller segway och äventyrsgolf med lyckodjuret Yessi. För varma dagar finns en barnvänlig strand med brygga och du kan hyra cykel och segway. Här bor du i husvagn, husbil, tält eller stuga.
Pris från: 270 kr
Antal campingplatser: 269/269 st
Säsong: 31/3 - 1/10 2023

Passa på att besöka Kolmården, en av Sveriges bättre djurparker.Passa på att besöka Kolmården, en av Sveriges bättre djurparker.Passa på att besöka Kolmården, en av Sveriges bättre djurparker.
Passa på att besöka Kolmården, en av Sveriges bättre djurparker. Foto: alljoh / Shutterstock

8.  First Camp Åhus-Kristianstad, Åhus

First Camp Åhus-Kristianstad är en fyrstjärnig camping belägen i badparadiset Åhus utanför Kristianstad på den skånska östkusten. Sedan slutet av 1800-talet har Åhus varit en populär badort och här njuter du av den långa sandstranden. På campingen finns det ett brett utbud av aktiviteter för stora som små – det finns både höghöjdsbana, lekplats, barnklubb, cykeluthyrning och segway. Du bor på campingtomt med husvagn, husbil och tält eller checkar in i stuga eller glampingtält.
Pris från: 360 kr
Antal campingplatser: 504/504 st
Säsong: Året om

9.  First Camp Tylösand-Halmstad, Halmstad

First Camp Tylösand-Halmstad ligger en kort promenad från en av Sveriges vackraste stränder Tylösand. Den sju kilometer långa sandstranden bjuder på både bad och vindsurfing. Det är även nära till Halmstads pulserande nöjesliv och två golfbanor i världsklass . På campingen finns roliga aktiviteter som passar hela familjen, som äventyrsgolf, boule, hoppkudde, lekplats, barnklubb och cykeluthyrning. Välj att bo på campingtomt med husvagn, husbil och tält eller i en bekväm stuga.
Pris från: 440 kr
Antal campingplatser / med el: 418/418 st
Säsong: Året om

10. First Camp Orsa – Dalarna, Orsa

First Camp Orsa – Dalarna är en familjevänlig camping som ligger längs Orsasjöns strand som är både långgrund och kilometerlång. Campingen har fem stjärnor och bjuder på ett stort aktivitetsutbud och restauranger. Här finns ett stort poolområde med piratskepp, barnpool och vattenrutschbana. Bland aktiviteterna lockar bland annat äventyrsgolf, hoppkudde, tennis, sup, lekplats och cykeluthyrning. Du bor med husvagn, husbil och tält på campingtomt och campingen erbjuder även glamping och stugor.
Pris från: 230 kr
Antal campingplatser / med el: 800/700 st
Säsong: Året om

Orsa Camping.Orsa Camping.Orsa Camping.
Orsa Camping. Foto: Orsa Camping

Källa: Husvagn.se 

LÄS MER: Här är Sveriges bästa loppisar 2023
LÄS MER:
11 fantastiska tåglinjer genom hela Sverige