<p>På Google Street View kan du klicka dig runt i slottet.<br></p>
1 av 3: <p>På Google Street View kan du klicka dig runt i slottet.<br></p> Foto: Google Street View
<p>Klicka på en tavla och ta reda på vem den föreställer.</p>
2 av 3: <p>Klicka på en tavla och ta reda på vem den föreställer.</p> Foto: Google Street View
Slottet uppfördes 1536 på order av den danske kungen Christian III.
3 av 3: Slottet uppfördes 1536 på order av den danske kungen Christian III.

Här kan du kika in i slottets hemliga rum

Det är något alldeles särskilt spännande med svenska slott.

Historiens vingslag djupt etsade i väggar som viskar om livsöden, tragik och romantik.

Nu kan du kika in i delar av Malmöhus slott som vanligtvis är stängda för allmänheten.

Google Street View tar dig med genom de hemliga rummen.

Expedia har tillsammans med kulturdepartementet från Malmö stad skapat har Nordens första audiovisuella rundtur med hjälp av Google Street View. En spännande tur som låter dig utforska Nordens äldsta bevarade renässansslott.

– Slottet är ett unikt besöksmål i Malmö och har en spännande historia som förtjänar att berättas vidare, säger Dick Fredholm, kommunikationschef på Kulturförvaltningen Malmö stad.

Rum som är stängda för allmänheten

Den virtuella upplevelsen tar dig genom delar av Malmöhus slott som vanligtvis är stängda för allmänheten. Navigera fram genom museets alla vinklar och vrår och lär dig mer om hur människorna på slottet bodde och levde för flera hundra år sedan.

– Med virtuellt resande kan vem som helst ta sig var som helst i världen med bara några klick. Det är ett sätt att testa resmålet innan man bokar. Vi hoppas att den här satsningen ska inspirera människor och få dem att vilja upptäcka nya platser och upplevelser, säger Susanne Svensson, marknadschef för Expedia Norra Europa.

I Malmöhus bodde de danska kungarna

Malmöhus slott är ett av Sveriges allra populäraste museum med såväl riddarsal som kanontorn och djupa fängelsehålor. Slottet uppfördes 1536 på order av den danske kungen Christian III.

Här bodde de danska kungarna under sina besök i Malmö och här hölls också Maria Stuarts tredje make, Earl of Bothwell, fängslad i fem år.

Renässansens stilideal syns i detaljer som burspråk, trapphus och planlösning. Utvändigt präglas slottet av senmedeltidens gotik. Först år 1658 tillföll Skåne Sverige och Malmöhus upphörde att vara ett kungligt residens.

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande