Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att handla på loppis är populärt på sommaren.
Att handla på loppis är populärt på sommaren.
Att handla på loppis är populärt på sommaren.
1 AV 2
Knepen som kan maximera din upplevelse
2 AV 2
Att handla på loppis är populärt på sommaren.
Foto: Shutterstock

Här är Sveriges bästa loppisar 2023

Att handla på loppis och second hand är bra för både miljön och plånboken – det vet de flesta. Under sommaren är vårt loppisintresse som störst, och därför har vi tagit fram en lista över var de bästa loppisarna i landet finns.

Att handla second hand och på loppmarknader är populärare än någonsin. Det beror på flera saker, som en stark miljömedvetenhet och ett ökat intresse för hållbar konsumtion och cirkulär ekonomi. Men var i landet finns egentligen de bästa loppisarna?

Låneförmedlingssajten Sambla har kartlagt Sveriges loppisar sett till hur bra snittbetyg de har fått på Google. Vi har sammanställt en lista över de 10 bästa, och har då bara tagit med dem som har fått minst 20 recensioner. Snittbetyget står inom parentes, max är 5,0. Om flera loppisar har fått samma betyg har vi satt den med flest recensioner först. 

Varsågod, här är Sveriges bästa loppisar 2023 

1. Långseruds Loppmarknad, Långserud, Värmland (4,9)

I en röd lada 800 meter från E18 har Långseruds Loppmarknad hållit till i sju år. Här finns alla sorters prylar, även om just lp-skivor är speciellt efterfrågade, enligt ägaren. Att man bjuder på kaffe och säljer nybakat fikabröd kan ha bidragit till populariteten – och extra sympatiskt är att 30 procent av vinsten går till Barncancerfonden. Inga fast öppettider, oftast öppet på helger och helgdagar, men kolla på Facebook för säkerhets skull.

Mer info: facebook.com/Langserudsloppmarknad 

Långseruds Loppmarknad – Sveriges bästa loppis. Foto: Pressbild

2. Broby Gård Vintage, Enköping, Uppland (4,8)

Mellan Enköping och Västerås ligger Broby Gård, en kombinerad vintagebutik, restaurang och konstgalleri där butiken och restaurangen ligger i bottenvåningen och galleriet en trappa upp. Här hittar du mängder av spännande inredningsföremål – klassiska emaljskyltar och möbler blandas med stilrena inredningsdetaljer för både hem och trädgård.

Mer info: brobygard.se

På Broby Gård finns både vintagebutik och restaurang. Foto: Pressbild

3. Huset i Hällby, Eskilstuna, Södermanland (4,8)

En av Sveriges bästa loppisar ligger i Hällby strax utanför Eskilstuna. Här finns massor av gamla prylar, möbler, textil, lampor, porslin, leksaker och även helt ny inredning. Fika med hembakat finns för den som är sugen. Kolla Facebooksidan för öppettider.

Mer info: facebook.com/husetihallby 

På Huset i Hällby kan man både fynda och fika. Foto: Pressbild

4. Byggnadsvårdsbutiken i Hedemora, Dalarna (4,8)

Vid Dalarnas äldsta torg, Stora Torget i Hedemora, ligger Byggnadsvårdsbutiken i Hedemora, vars nätbutik heter Klassiska Byggvaror. Här finns bland annat byggvaror som linoljefärger, beslag och handsmidda spikar. I samma kvarter från 1700-talet ligger ett kafé som är inrett som om det var från förra sekelskiftet, och som även serverar enklare luncher.

Mer info: klassiskabyggvaror.se

Byggnadsvårdsbutiken ligger i ett kulturkvarter i Hedemora. Foto: Pressbild

5. Fröken S, Örebro, Närke (4,7)

Fröken S är en second hand-butik i Örebro med fokus på begagnade barnkläder, men man säljer även leksaker samt damskor och damkläder. Butiken fylls på varje dag.

Mer info: instagram.com/p/CZSK8KfrPrY 

6. Stugan vid vägen, Tystberga, Södermanland (4,7)

En vintagebutik i Sättersta som ligger i en röd stuga vid gamla riksettan (väg 800) mellan Nyköping och Vagnhärad. Här säljs vintageprylar och småmöbler, man kan även hyra saker för olika ändamål och få hjälp med festen och med homestyling.

Mer info: Facebook: Stugan vid vägen

7. Mackapär, Göteborg (4,7)

I en butik i Majorna i centrala Göteborg hittar du retromöbler, inredning, tv-spel, musik och konst, eller som det står på deras Instagramsida: ”nerdy cool stüff”.

Mer info: Facebook: Mackapär 

8. Alla tiders Skebo, Flen, Södermanland (4,7)

Inredningsprylar, tapeter, färg, och allt för byggnadsvård finns i byggnadsvårdsbutiken Alla tiders Skebo mellan Flen och Sparreholm.

Mer info: allatidersskebo.se 

9. Hilles loppis, Ullared, Halland (4,7)

”Massor av saker och fantastiska våfflor” utlovas på Facebooksidan. Här pratar vi 300 kvadratmeter med allt mellan himmel och jord i halländska Köinge.

Mer info: facebook.com/Hillesloppis 

10. Teddys Antikshop, Malmö, Skåne (4,7)

Ett noga utvalt sortiment av porslin, tavlor, lampor och mindre möbler finns i denna retrobutik i centrala Malmö. Mycket 50- och 60-talsinredning med teak, färgat glas och blommönstrade serviser.

Mer info: instagram.com/teddysantikshop 

LÄS MER: 42 guldkorn runt vackra Mälaren
LÄS MER:
9 ljuvliga utflykter i Skåne
LÄS MER:
Ölands guldkorn – för dig som vill ha lugn och ro