1 av 7: Se filmen från Skogen
I oktober kan du ge dig ut på en obehaglig vandring i Skogen – som blir Lisebergs första skräckhus utomhus.
2 av 7: I oktober kan du ge dig ut på en obehaglig vandring i Skogen – som blir Lisebergs första skräckhus utomhus. Foto: LISEBERG
För att kunna utnyttja mörkret till max kommer Skogen ha öppet en till två timmar längre än övriga nöjesparken.
3 av 7: För att kunna utnyttja mörkret till max kommer Skogen ha öppet en till två timmar längre än övriga nöjesparken. Foto: LISEBERG
”I Skogen går du en snitslad bana utomhus. Du kan inte fly utan är helt utelämnad till upplevelsen”, säger Sandra Leiknes.
4 av 7: ”I Skogen går du en snitslad bana utomhus. Du kan inte fly utan är helt utelämnad till upplevelsen”, säger Sandra Leiknes. Foto: Liseberg
Reklamfilmen för förra årets skräcknyhet på Liseberg – Cirkus Bisarr – var så läskig att den stoppades av Youtube.
5 av 7: Reklamfilmen för förra årets skräcknyhet på Liseberg – Cirkus Bisarr – var så läskig att den stoppades av Youtube. Foto: LISEBERG
I höst har Liseberg fem skräckhus och två skräckområden i nöjesparken.
6 av 7: I höst har Liseberg fem skräckhus och två skräckområden i nöjesparken. Foto: LISEBERG
Den 11 oktober har halloweensäsongen på Liseberg premiär.
7 av 7: Den 11 oktober har halloweensäsongen på Liseberg premiär. Foto: LISEBERG

Första bilderna: Så blir Lisebergs nya skräckhus

Förbered dig på en riktigt ruggig upplevelse när Liseberg slår upp portarna inför halloween – årets skräcknyhet uppges bli den läskigaste någonsin.

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkret, säger Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Allt om Resor kan visa de första bilderna på skräckhuset Skogen.

De senaste åren har de svenska nöjesparkerna tävlat i att skrämma skiten ur sina besökare under höstmånaderna. Förra året lockade Gröna Lund med Skeppet – en skräckbåt fylld med skrikande fångar och en kökschef som lagade mat på styckade männsikolik. Och Liseberg gjorde en reklamfilm till sitt skräckhus, Cirkus Bisarr, som var så läskig att den stoppades av Youtube.

Lisebergs Lustgård blir Skogen

Men det är inget mot vad som väntar i höst, menar Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg. I år hoppas den västsvenska nöjesparken få dig att skrika rakt ut – i en mörk skog. 

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkret. Många kan nog känna igen sig i en plats som förvandlas totalt när mörkret faller. När varenda skugga eller ljud spelar ett spratt i ditt huvud och blir till din egen värsta mardröm, beskriver Sandra Leiknes. 

Det är Lisebergs Lustgård som förvandlas till det nya skräckhuset Skogen och fylls med mörker, ond natur och otäcka varelser. Besökarna kommer att gå i mindre grupper och det utlovas bli en vandring de sent ska glömma.

Fem skräckhus på halloween

Skogen blir Lisebergs första skräckhuset utomhus. Totalt kommer det finnas fem skräckhus och två skräckområden utomhus (Distrikt Z och Cirkus Bisarr) på nöjesparken under oktober och november. 

– I skräckområdena går det att röra sig fritt och betrakta aktörerna på håll. I Skogen går du en snitslad bana utomhus. Du kan inte fly utan är helt utelämnad till upplevelsen. Det kommer att bli läskigare än någonsin! säger Sandra Leiknes.

LÄS MER: Liseberg bygger ut – får enormt vattenland 

För att utnyttja mörkret till max kommer Skogen att stänga en till två timmar senare än de andra attraktionerna i nöjesparken. Även skräckhuset The Experiment kommer att stänga senare än övriga parken. Totalt har 2,1 miljoner kronor investerats i Skogen.

Den 11 oktober slår Liseberg upp portarna inför halloweensäsongen – och välkomnar de som vågar.

Öppettider halloween på Liseberg

Vecka 41

Fredag 11 oktober kl.17–23

Lördag 12 oktober kl.12–23

Söndag 13 oktober kl.21–21

Vecka 42

Fredag 18 oktober kl.17–23

Lördag 19 oktober kl.12–23

Söndag 20 oktober kl.12–21

Vecka 43

Fredag 25 oktober kl.15–23

Lördag 26 oktober kl.12–23

Söndag 27 oktober 12–21

Vecka 44

Måndag 28 oktober kl.12–22

Tisdag 29 oktober kl.12–22

Onsdag 30 oktober kl.12–22

Torsdag 31 oktober kl.12–22

Fredag 1 november kl.12–23

Lördag 2 novmeber kl.12–23

Söndag 3 novmeber kl.12–21

LÄS MER: Gröna Lunds succéattraktion flyttar – till Skara sommarland 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande