Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Fira jul och nyår på svenska slott och herrgårdar

Jul- och nyårsfirande på slott och herrgård är något utöver det vanliga och blir alltmer populärt. Man slipper stök och stress hemma, och kan bara dra i väg till dukat bord i en härlig miljö. Party eller lugn eller ro? Du bestämmer. Här är 10 mysiga herrgårdar att fira jul och nyår på.

Tjolöholms Slott är en upplevelse för hela släkten.

Foto: Photographer Thomas Carlen +46 7 / DIGIPICT.SE

1 av 10

1. Tjolöholms Slott

Julupplevelse för hela släkten
Dagens julbord på Tjolöholms Slott är inspirerad av greveparet Bondes jultraditioner på Tjolöholm Slott i början på 1900-talet. Precis som då dukas julmåltiden upp i stora hallen, för att sedan avnjutas i brasans sken i slottets matsal. Grevinnan Blanche Bondes familj härstammar från Skottland och England och på dagens julbord finns brittiska specialiteter, blandat med viltdelikatesser och rätter med lokala råvaror. Sammanlagt serveras över sextio rätter på slottets julbord.
Varje år arrangerar man en stor julmarknad med ett hundratal utställare av hantverk och lokalproducerade matdelikatesser.
Husdjur är välkomna.

Var: Fjärås, Halland.
Varför: För att man vill uppleva rejäl julstämning med levande musikunderhållning vid flygeln och sprakande brasor i öppna spisar.
Prisexempel: Julupplevelse inklusive inklusive glögg, julbord, kaffe, musikunderhållning och slottsvisning 925 kronor. Inget julbord på julafton, men man kan sova över i flera olika hus på godset (dock inte på själva slottet) över jul och nyår. Kostar 1 250 kronor per person eller från 6 500 kronor per hus och vecka.
Passar: Större sällskap och barnfamiljer. Ofta är det en flergenerationsfamilj som bokar flera stugor. Inget nyårsfirande vilket gör att många hundägare hyr in sig då eftersom det är garanterat fyrverkerifritt.
tjoloholm.se

1 av 10