Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Ernst Kirchsteigers 12 favoriter i Sverige

Ernst Kirchsteiger, aktuell med "Sommar med Ernst", är stolt värmlänning som flyttade från Degerfors till Örebro för kärleken.

Fortfarande är hemstaden en av hans svenska pärlor och här delar han med sig av sina andra smultronställen från Österlen i söder till Överkalix i norr.

Ernst Kirchsteiger tycker att Österlen är lite lurifaxigt.

Foto: Cecilia Möller/Tv4

1 av 12

1. Luriga Österlen

Jag brukar säga att Österlen är självsnyggt eftersom det är snyggt oavsett åt vilket håll du vänder huvudet. Österlen är lite lurifaxigt, man blir lurad att tro att “åh det här är Sverige”.

Det är ju en väldigt liten och unik del av det här landet. För mig är Österlen avkoppling och vi har fått lite vänner där nere. Det är kreativitet, väldigt många keramiker, bildkonstnärer, kläddesigners och trädgårdar. Toscana och Provence light. Om man inte vill flyga i väg kan man alltid åka till Österlen för man får den formen av tillfredsställelse. Vi brukar bo på ett ställe som heter Karnelund, ett litet gästgiveri i närheten i Haväng och Skillinge. Man kan sitta under en platan i deras trädgård och äta frukost vilket är lite ovanligt i Sverige.

karnelund.se


AKTUELL I "SOMMAR MED ERNST"

Namn: Ernst Kirchsteiger.

Ålder: 59 år.

Familj: Hustrun Ulla och sönerna Sebastian, 33 och Ludvig, 29.

Bor: I en 1700-talsvilla på landet utanför Örebro.

Gör: Programledare och inredare.

Aktuell: I “Sommar med Ernst” på TV4 med premiär den 22 juli klockan 20:00.

1 av 12