Lalandias två anläggningar i danska Rödby och Billund lockar över en miljon besökare om året.
1 av 3: Lalandias två anläggningar i danska Rödby och Billund lockar över en miljon besökare om året.
Det handlar om mer än ett stort vattenland – anläggningarna omfattar också sport- och upplevelsecenter och semesterhusområden.
2 av 3: Det handlar om mer än ett stort vattenland – anläggningarna omfattar också sport- och upplevelsecenter och semesterhusområden. Foto: Soeren Lamberth / SOEREN LAMBERTH _
Från vänster Caroline Uneus, oppositionsråd Motala kommun, Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande Motala kommun, Jan Harrit, vd Lalandia A/S, Joakim Ljugqvist, VD Tillväxt Motala.
3 av 3: Från vänster Caroline Uneus, oppositionsråd Motala kommun, Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande Motala kommun, Jan Harrit, vd Lalandia A/S, Joakim Ljugqvist, VD Tillväxt Motala. Foto: Petter Blomberg

Enormt vattenland planerar öppna i Motala

En av Danmarks största familjeattraktioner kan öppna filial i Sverige.

Det är företaget Lalandia som aviserar planer på att öppna ett jättelikt vattenland i Motala.

Företagets två anläggningar i danska Rödby och Billund lockar över en miljon besökare om året.

Det handlar om mer än ett stort vattenland – anläggningarna omfattar också sport- och upplevelsecenter och semesterhusområden.

När nu Lalandia för första gången satsar utanför Danmark ser det ut som att det blir Motala som får äran.

Undertecknade avtal med Motala kommun

På onsdag undertecknade Lalandia ett avtal med Motala kommun och Tillväxt Motala AB, ett så kallat Letter of Intent. Avtalet innebär att man nu tillsammans undersöker möjligheterna att etablera en Lalandiaanläggning på området omkring nuvarande Folkets park och Varamobaden i Motala. Ambitionen är att locka över en halv miljon besökare till Motala varje år.

– Lalandia är i dag ett etablerat koncept som fungerar mycket bra i Danmark med över en miljon besökare per år, säger Jan Harrit, vd Lalandia.

- Att vi nu tittar på en etablering av ett tredje Lalandia, den här gången i Sverige, är en naturlig del i vår fortsatta tillväxt. Sverige, och Motala, ser ut till att ha rätt grundförutsättningar att nå framgång med vårt koncept.

– Det handlar till exempel om god infrastruktur och att kommunen har full rådighet över attraktiv mark i direkt anslutning till Vättern och Varamobaden, Nordens största insjöbad, säger Jan Harrit.

Lalandia kan ge kommunen nya förutsättningar

Motala kommun ser att ett Lalandia kan ge Motala helt nya förutsättningar inför framtiden.

– Vi är otroligt stolta och glada att Lalandia har valt att undersöka möjligheten för sin fortsatta utveckling i Östergötland och Motala, säger Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande och fortsätter:

– Ett Lalandia skulle innebära en helt ny färdriktning för Motala, där vi kan ta steget till att bli ett centrum för turism och besöksnäring. Det skulle innebära en stor ökning både när det gäller arbetstillfällen och besökare till Motala och Östergötland varje år.

 

LÄS OCKSÅ:

 Här finns Nordens 13 bästa äventyrsbad
 

 Flyghangaren hem för ett enormt vattenland
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande