Bästa platserna för att spela Pokémon Go i Sverige

Den här sommaren har förändrat vårt semesterbeteende i Sverige.

Det är inte längre något problem att få ungarna att vara ute – alla vill spela Pokémon Go.

Vi har kartlagt de bästa platserna att hitta monstren i Sverige just nu, från städer till hela landskap.

Av: Krister Berntsson

Allt om Resor
Södermalm i Stockholm är helt ockuperat av Pokéstops. Foto: Istock

1. Stockholm

Ingen hade väl kunnat tro att ett mobilspel skulle förändra vårt sätt att semestra i Sverige. Där tidigare irriterade barn och ungdomar fick släpas ut från datorer och tv-spel, så är det nu de som tjatar om att få vandra runt i Sverige i sommar.

 

Många företag och butiker har insett värdet av att locka Pokémon Go-spelare. Genom att skapa Pokéstops och lägga ut beten, lure, eller göra sina lokaler till gym, där spelare kan fajtas mot varandra, så hoppas de få ökad försäljning av hamburgare, hemelektronik eller bilar.

Det gör att det hela tiden pågår en utveckling av Pokémon-världen och att det blir fler och fler ställen att jaga monster på.

Och naturligtvis dyker det upp hjälpmedel som hjälper dig att hitta dina Pokémons.

Vi har tagit hjälp av två interaktiva kartor, PokéGoWorld och Pokémon Go Sweden, för att ta reda på de bästa platserna att hitta dina favoritmonster i Sverige i sommar.

 

STOCKHOLM

Sommar-Stockholm är en riktig hotspot för Pokémon Go, eftersom det är väldigt många spelare som rör sig där. På Östermalm i kvarteren runt Karlaplan finns det gott om Pokéstops som man kan passa på att besöka på vägen till Djurgården.

Runt Kungsträdgården är ett annat kluster av Pokéstops och här har också ett stort antal monster fångats.

Men enligt Pokémon Go Sweden är Södermalm helt ockuperat av Pokéstops. Det går knappt att gå en meter utan att hitta monster att fånga.

Även Trygg Hansa-parken på Scheelegatan på Kungsholmen är ett brännhett tips.

 

LÄS MER: Heldagsguide till alla bästa Pokémon Go-platserna i Stockholm

 

Gå på Pokémonjakt i Göteborg. Foto: Istock

2. Göteborg

 

 

Ska du gå på Pokémon-jakt i Göteborg så är det Avenyn som gäller. Här ligger Pokéstopen tätt och tar du dig till Näckrosdammen så är det ett av de tongivande gymmen. Strax nordöst om Slottsskogen finns också en hotspot med Pokéstops vid Linnégatan och runt Konstepidemin.

Och om du tar dig till Västra Frölunda så hittar du lika många Pokéstop och gym som i innerstaden.

 

I Västra Hamnen har du goda chanser att fylla dina Pokébollar. Foto: Istock

3. Malmö

 

 

Malmös parker är perfekta jaktmarker för Pokémontränare. I Slottsparken och Pildammsparken rör sig de små monstren ofta och runt Möllevången får man nästan slå sig fram bland Pokéstoppen. 

Och tar du en promenad i Västra Hamnen så har du goda chanser att fylla dina Pokébollar.

 

Se fram emot is-monster i Kiruna i vinter. Foto: Istock

4. Kiruna

 

 

Här finns än så länge landets nordligast rapporterade Pokémon-platser. Och det är högst troligt att staden kommer att bli ett populärt tillhåll för dem som vill fånga is-monster. De dyker upp när det blir lite kyligare och eftersom vintern kommer tidigt till Kiruna, så är det här de kommer att samlas först.

Några Pokéstops är placerade vi järnvägen vilket föranleder en varning: det är lätt att förlora sig i jakten och då är järnvägsspår ett av de sämsta ställena att vara på. Håll uppsikt över omgivningen.

 

Falsterbo är monstertätt. Foto: Elisabeth Montgomery

5. Skåne

 

 

En semester vid Skånes sydkust ger många tillfällen till Pokémon-spotting. Skanör-Falsterbo, Trelleborg och Ystad är monstertäta ställen. Längs Österlenvägen till Borrby har en del Pokémon setts och när du ändå är i trakterna så passa på att ta en tur till Kivik som är extremt Pokéstoptätt i förhållande till folkmängden.

 

Tylösand i Halmstad får konkurrens av Pokémon Go i sommar. Foto: Halland.se

6. Halland

 

 

Ett härligt landskap att tillbringa semestern i och om du går på Pokémon-jakt så är det två ställen du ska passa på att besöka.

Varberg är ett kluster för Pokéstop liksom Halmstad, som också har ett flertal gym. Vid sidan av dessa är Falkenberg också värt att kolla in. 

Och har du svårt att få barnen att följa med på shoppingtur så kan du ju berätta att det finns ett halvdussin Pokéstop och minst tre gym i Ullared.

 

Strömstad har gott om vattenmonster. Foto: Strömstad Tourist

7. Bohuslän

 

 

Flest Pokémon, Pokéstop och gym hittar vi naturligtvis på de större orterna som Stenungsund, Uddevalla och Strömstad. Men det är också förhållandevis tätt med monster i Smögen, Kungshamn och Fiskebäckskil. I synnerhet är det tätt med vattenpokémoner där.

 

 

Mörbylånga och Byxelkrok är bäst på Öland. Foto: Ölands Turistbyrå

8. Öland

 

 

På Öland är det två platser som utmärker sig: Mörbylånga och Byxelkrok. Enligt kartjänsterna finns igenting i vare sig Borgholm eller Färjestaden, men det kanske ska tas med en nypa salt.

Men om du är på Öland och tar ditt spelande på allvar, så ta en tur över bron och kolla in Kalmar.

 

Hitta monsterlyckan i Visby. Foto: Johanna Lundholm

9. Gotland

 

 

Om du jagar Pokémon i Visby är din lycka gjord. Det verkar finnas fler monster än turister innanför Ringmuren. Men vi kan väl gissa att det stora antalet turister och därmed spelare dragit till sig monster.

Det finns också ett kluster på öns sydspets, men annars verkar det vara en ganska jämn fördelning över hela Gotland.

 

Karlstad är Värmlands Pokémontätaste plats. Foto: Shutterstock

10. Värmland

 

 

Det självklara svaret på din Pokémonfråga är Karlstad. Förutsägbart nog är detta Värmlands Pokémontätaste plats.

Mindre förutsägbart är att du hittar kluster i Åmotfors, Charlottenberg och Eda glasbruk (och om du följer vägen in i Norge så hittar du några Pokémon till).

Enligt Pokemon Go Swedens kartjänst är det också osedvanligt många Pokémon i centrala Rottneros. En handfull mycket aktiva spelare eller så har spelets algoritm en förkärlek för orten och Rottneros park.

 

Falu koppargruva är bättre än Borlänge. Foto: Anna Hållams

11. Dalarna

 

 

Även här är det främst de större orterna som kan ge Pokémonjägaren jaktlycka. Väl värt att lyfta fram är Falun, där det är ovanligt tätt med Pokémon runt Falu koppargruva.

Hedemora är också populärt bland Pokémontränarna medan aktiviteten i Borlänge är ganska låg om man ska tro de interaktiva kartorna.

 

 

I vinter kan du både åka skidor och jaga monster i Åre. Foto: Jonas Kullman

12. Jämtland

 

 

Östersundsborna älskar uppenbarligen Pokémon Go. Staden är lika tät med Pokéstop och gym som våra storstäder. Men även Brunflo och Krokom har kluster som kan ge god jaktlycka.

Det verkar just nu inte råda någon Pokémonaktivitet i Åre, men det är nog ingen högoddsare att satsa på att Årebackarna kommer att krylla av monster när skidsäsongen börjar.

 

Kombinera sol- och monstersemester i Piteå. Foto: Pite Havsbad

13. Norrbotten

 

 

Om du gillar Pite Havsbad så kan du göra Pokémon-spelarna i familjer lyckliga genom att ta in dem till Piteå före eller efter badet. Kvarteren mellan Sundsgatan och Timmerleden borde ge bäst jaktlycka.

Men Pokémon-tätast i Norrbotten är ändå Luleå. Men vill du inåt landet så kan du alltid testa Boden. Här är spelet tydligen mycket populärt.

 

Kan du inte få nog av Pokémon Go?

Här är VÄRLDENS bästa platser att spela på!

 

Källor: pokegoworld.com

google.com/maps/d/edit?mid=12XaBHnVp0itIglaLvBKiVaboc_M