Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Bästa nyheterna i Sveriges nöjesparker 2019

Nya, häftiga åkattraktioner, gulliga nyfödda apungar och rekordlånga vattenrutschbanor.
Nu är det premiärdags för Sveriges populäraste nöjesparker, vattenland och djurparker.
Allt om Resor avslöjar nyheterna på Liseberg, Gröna Lund, Kolmården, Skara sommarland och åtta andra parker.

Den helt ny åkattraktionen Snake beskrivs som "den mest intensiva åkturen" som nöjesfältet någonsin haft.

Foto: Gröna Lund / Gröna Lund

1 av 12

1. Gröna Lund, Stockholm

Nytt för i år: Den helt ny åkattraktionen Snake beskrivs som "den mest intensiva åkturen" som nöjesfältet någonsin haft. Här sitter man åtta personer i en gondol som snurrar fritt kring sin egen axel. Den snurrar 40 meter upp i luften samtidigt som delarna rör sig så att man dels åker upp och ner och i hastigheter upp mot 80 kilometer i timmen. Som mest blir åkarna utsatta för en g-kraft på 4,3, vilket är strax under vad kroppen klarar i sittande läge.

Öppet 2019: Premiär 27–28 april, därefter öppet alla dagar 1 maj–25 augusti. Därefter spridda dagar till och med 27 september.

Resa dit: Djurgården, Stockholm.

gronalund.com

Gröna Lund är en av Stockholms största publikattraktioner, men denna säsong ser nöjesparken lite annorlunda ut. En av parken största ombyggnationer är i gång och en tredjedel av ytan görs om för att stå färdig 2021. Byggområdet innanför Tyrolentrén kommer därför delvis att spärras av till säsongen 2019, och framför det bygger man upp ett tillfälligt tivoliområde med spel, mat och den nya attraktionen Snake.
Förutom ett 30-tal åk- och upplevelseattraktioner lockar konserterna många besökare, i år uppträder mängder av artister som Sting, Lenny Kravitz, Smashing Pumpkins, Seinabo Sey, Robert Plant, Veronica Maggio, Lisa Miskovsky, Kris Kristofferson, Timo Räisänen och Weezer.
1 av 12