Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Bästa höstryset i Sveriges nöjesparker

Halloween är ett växande tema i Sveriges nöjes-, djur- och temaparker. För höstlovslediga familjer som är sugna på att bli mer eller mindre skrämda passar det perfekt.

Och för att passa alla åldrar är parkerna ofta indelade mellan ”mysrys” och skräck. Det går också att kombinera läskigheterna med att klappa djur eller ta en kittlande åktur, beroende på parkens tema.

Här är listan som guidar dig rätt bland zombies och vålnader i höst.

Cirkus Bisarr är en nyhet på Liseberg i höst.

Foto: Liseberg

1 av 9

1. Liseberg – med bisarrt cirkustema

Halloween på Liseberg i Göteborg.

När: 12–14, 19–21 och 26–31 oktober samt 1–4 november.

För den modige finns i år fyra skräckhus, två skräckområden och en skräckattraktion. Nyheten Shocker är en åktur som går genom blodiga operationssalar, förbi fängelsehålor och monster. En annan nyhet är skräckområdet Cirkus Bisarr med läskiga clowner och figurer. Förra årets nyhet Vinden finns kvar liksom Spökhotellet Gasten som drabbats av en smitta och The Experiment där en galen forskare huserar. Zombies finns i skräckområdet Distrikt Z och i skräckhuset Zombie.

Alla skräckaktiviteter har elvaårs gräns, men till Kaninlandet och Lisebergs trädgårdar kan alla gå. Här kramar man kaniner, går på godisjakt eller letar sig fram i en halmlabyrint. Totalt kommer 38 attraktioner hålla öppet i parken som görs dekoreras med höbalar, fågelskrämmor och 100 ton pumpor till höstfirandet.

Lisebergs läskiga reklamfilm inför halloween stoppades – se den här.

Pris: Biljetten Allt-i-ett-halloween kostar 440 kronor (online) med entré, fria åk och besök i skräckhusen, samt expresspass till tre attraktioner som bonus.

www.liseberg.se

1 av 9