Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 pärlor i Sverige i sommar

SVERIGE I SOMMAR. Strand som på Franska rivieran, landskap som i Provence och surf som i Hawaii... Det är lätt att bli hemmablind för allt fantastiskt som finns i Sverige.

Här är 15 smultronställen!

 

Av Colette van Luik

Upptäck Sveriges Provence.

Foto: Shutterstock

1 av 15

1. Österlen, Skåne

Österlen sträcker sig från Ystad i söder till Kristianstad i norr. Cykling och vandring är två trivsamma sätt att uppleva Österlen. Byarna ligger tätt, liksom fiskelägena längs kusten. Är man road av konst finns det mycket av det. Konstnären Annika Jägfeldt har till exempel en galleribostad i Ystad där hon visar fler av sina coola rockporträtt på Jimi Hendrix, Madonna, Bruce Springsteen med flera. Fortsätt sedan uppåt längs kusten så passerar man fler gallerier/ ateljéer att stanna till vid. För den som är mer road av shopping har Österlen många loppisar att bjuda på. De som anordnas av idrottsföreningarna är oftast de bästa.

Tips! Kolla www.loppiskartan.se, www.svenskaloppisar.se eller www.antikochloppisguiden.se för datum och tider. För den som vill utforska Österlen till fots är Brösarps backar ett bra alternativ. Fina vandringsleder med böljande kullar – och betesmark.

Hitta hit: Utgå från till exempel Simrishamn eller Ystad.

www.visitystadosterlen.se


LÄS MER: 11 bra stopp för en roadtrip på Österlen

1 av 15