Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

12 pärlor på Västkusten i sommar

Bohuslän är sten och berg, lummiga skogar och glittrande hav, mjuk len sand och underbara solnedgångar i Västerhavet. Vattnet är salt och friskt och man fiskar krabbor från klippor och bryggor.

Bland allt vackert och sevärt har vi plockat ut 12 smultronställen som du inte vill missa på en roadtrip längs Västkusten.

Smögenbryggan är ett av Sveriges mest besökta turistmål.

Foto: ADOBE STOCK

1 av 12

1. Smögen

Smögen med "Smögenbryggan" är ett av Sveriges mest besökta turistmål. Här blandas krogar och kaféer med butiker och gallerier. Smögen har varit en klassisk badort sedan början av 1900-talet.

I dåtidens skrifter stod att läsa "Smögen är synnerligen lämpligt för dem som genom några veckors friluftsvistelse vid hav och klippor ämna rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar". I Smögen är fisketraditionen stark och Smögens Fiskauktion har funnits sedan år 1919. Handla med dig färsk fisk och skaldjur och sätt dig på någon av serveringarna och njut.

Hitta hit: Med bil, ta av från E6 vid Gläborg, strax norr om Munkedal. Följ skyltar mot Smögen. Från Gläborg är det cirka 30 kilometer till Smögen.

Bo bra: Smögens Hafvsbad.

Smogenshafvsbad.se, Sotenas.se Smogens-fiskauktion.com

1 av 12