Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

12 klimatsmarta resmål i Sverige

Varför åka utomlands när vi har så mycket fantastiskt – och klimatsmart – på hemmaplan? Författaren Niklas Kämpargård har specialiserat sig på svenska utflykter, boenden och sevärdheter. Vi har valt ut 12 av de bästa tipsen från hans nyutkomna bok "Svemester".

Text Niklas Kämpargård

Inlandsbanan sträcker sig från Kristinehamn till Gällivare.

Foto: Håkan Wike

1 av 12

1. Åk med Inlandsbanan

Få tågsträckningar är så somriga som Inlandsbanan, som löper parallellt med den svenska fjällkedjan. Här kan du hoppa ombord – eller kliva av – på nästan 70 olika stationer längs den nästan 130 mil långa järnvägen från Kristinehamn ända upp till Gällivare, vid kanten av världsarvsområdet Laponia. Räkna med minst en vecka för att ta dig hela sträckan. Gärna två veckor.
Ett bra tips för den som verkligen vill uppleva hela Inlandsbanans sträckning är att börja i Kristinehamn och boka in sig på klassiska resepaketet Upptäck Inlandsbanan. Då kan du under tio dagar ta del av Inlandsbanans hela sträckning och behöver inte bekymra dig över varken boende eller transit. Allt planeras och bokas gemensamt med förbokade hotell längs vägen. Du kan givetvis också boka precis samma resa på egen hand.
inlandsbanan.se
1 av 12