Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Apollo lanserar ett nytt direktflyg till Albaniens huvudstad Tirana.Apollo lanserar ett nytt direktflyg till Albaniens huvudstad Tirana.Apollo lanserar ett nytt direktflyg till Albaniens huvudstad Tirana.
Samtidigt presenterar researrangören sju nya hotell i sommarstaden Durrës.Samtidigt presenterar researrangören sju nya hotell i sommarstaden Durrës.Samtidigt presenterar researrangören sju nya hotell i sommarstaden Durrës.
Det första flyget avgår från Stockholm 21 maj 2018 och Köpenhamn 13 juni.Det första flyget avgår från Stockholm 21 maj 2018 och Köpenhamn 13 juni.Det första flyget avgår från Stockholm 21 maj 2018 och Köpenhamn 13 juni.
1 AV 3
Apollo lanserar ett nytt direktflyg till Albaniens huvudstad Tirana.
Foto: Apollo
2 AV 3
Samtidigt presenterar researrangören sju nya hotell i sommarstaden Durrës.
Foto: Fotolia
3 AV 3
Det första flyget avgår från Stockholm 21 maj 2018 och Köpenhamn 13 juni.
Foto: Apollo

Sverige får nytt direktflyg till Albanien

Sommaren 2018 satsar Apollo på direktflyg till Albaniens huvudstad Tirana. Flygen går direkt från Stockholm och Köpehamn. 

Researrangören öppnar också nya hotell i hamnstaden Durrës.

Apollo blir den första researrangören i Sverige att satsa på huvudstaden Tirana i Albanien och dessutom presenteras sju nya hotell i sommarstaden Durrës – längs kusten i mellersta Albanien. 

Första flyget från Stockholm går den 21 maj fram till den 21 september och första flyget från Köpenhamn den 13 juni till och med den 15 augusti. 

LÄS MER: 10 härliga sommartips i Albanien 

Apollo flyger redan till Saranda 

Apollos tidigare satsning på Saranda i Albanien blev en succé och inför nästa sommar satsar researrangören ytterligare på landet med både det nya resmålet Durrës och direktflyg från Stockholm och Köpenhamn till Tirana.

Det är kombinationen av fina stränder, spännande historia och en låg prisnivå som gör att det tidigare oexploaterade Albanien har blivit populärt.

– Albanien är ett unikt och naturskönt land – det är inte konstigt att resmålet på kort tid blivit populärt bland svenska resenärer. Att vi nu öppnar upp även i Durrës är fantastiskt roligt! Vill man kombinera sol och bad med unika kulturupplevelser, utan att det ska bli allt för kostsamt, så är detta det ultimata resmålet, säger Peter Browall sverigechef på Apollo.

LÄS MER: Ryanair lanserar ny flyglinje till soliga öriket 

Durrës är en hamnstad i Albanien

Durrës är en hamnstad i mellersta Albanien som kantas av en kilometerlång och bred sandstrand. Staden är en populär turistort som växer under sommarhalvåret och bjuder på sol, bad, avkoppling och nattliv. Längs strandpromenaden finns hotell och barer.

Staden är känd för sin amfiteater som är Balkans största och byggd redan på 100-talet med plats för 20 000 åskådare. I Durrës finns också flera lämningar i form av byggnader och statyer som vittnar om den kommunistiska historien.