Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

13 fantastiska tips på underbara Mallorca

Premium Mallorca är ön som i tusentals år förtrollat besökare med sin vackra natur, sina stränder och sevärdheter. Här är 13 klassiska tips att göra på Mallorca. 

Vandra nerför bergssluttningen till den lilla stenstranden Cala Deià, vattnet är turkosblått och stranden stenig men det är ändå en av Mallorcas bästa stränder. Njut av nypressad ­solmogen apelsinjuice på ekologiska citrus­odlingen Eco­vinyassa i Fornalutx, eller leta dig in i de svala ­gränderna bakom ­katedralen i Palma. Vill man uppleva den vackra ön bortom stränder och turistbussar är utbudet stort och varierat, men det finns också några klassiker som är bra att känna till.

Huvudstaden Palma, apelsinstaden Sóller och fiskebyarna Cala Figuera, Cala Santanyi och Cala Llombards liksom Deià och Valldemossa rekommenderas varmt. Därutöver har du vackra katedralen La Seau, marknader, saluhallar, spännande sevärdheter och ett stort antal klassiska hotell som svenskfavoriterna Hotel Portixol och hotel Tres. För att inte tala om alla fantastiska krogar och barer som Emilio Innobar och Bar Bosch för att nämna några som gör Palmas nattliv spännande.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.