13 fantastiska tips på underbara Mallorca

Mallorca är ön som i tusentals år förtrollat besökare med sin vackra natur, sina stränder och sevärdheter. Här är 13 klassiska tips att göra på Mallorca. 

Elisabet Garcia Dahlbäck

Vandra nerför bergssluttningen till den lilla stenstranden Cala Deià, vattnet är turkosblått och stranden stenig men det är ändå en av Mallorcas bästa stränder. Njut av nypressad ­solmogen apelsinjuice på ekologiska citrus­odlingen Eco­vinyassa i Fornalutx, eller leta dig in i de svala ­gränderna bakom ­katedralen i Palma. Vill man uppleva den vackra ön bortom stränder och turistbussar är utbudet stort och varierat, men det finns också några klassiker som är bra att känna till.

Huvudstaden Palma, apelsinstaden Sóller och fiskebyarna Cala Figuera, Cala Santanyi och Cala Llombards liksom Deià och Valldemossa rekommenderas varmt. Därutöver har du vackra katedralen La Seau, marknader, saluhallar, spännande sevärdheter och ett stort antal klassiska hotell som svenskfavoriterna Hotel Portixol och hotel Tres. För att inte tala om alla fantastiska krogar och barer som Emilio Innobar och Bar Bosch för att nämna några som gör Palmas nattliv spännande.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Resor är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill