Här serveras världens dyraste kopp te

1 av 3: En guide till bra pubar du inte bör missa när du besöker London

Rubens at the Palace tar tedrickningen till en ny nivå.

Foto: Pressbild

2 av 3: Rubens at the Palace tar tedrickningen till en ny nivå.

Entrén till femstjärniga hotellet Rubens at the Palace.

Foto: Shutterstock

3 av 3: Entrén till femstjärniga hotellet Rubens at the Palace.

Det är med all säkerhet Londons – och världens – dyraste kopp te, serverad på ett lyxhotell i skuggan av Buckingham Palace. Och folk står i kö för att dricka den.

Andra har också läst

Det finns några saker som England är bäst i världen på. En av dem är definitivt afternoon tea.

På det femstjärniga hotellet Rubens at the Palace, alldeles i närheten av Buckingham Palace i London, kan du nu avnjuta vad som med all säkerhet är världens dyraste kopp te. 500 brittiska pund (drygt 6 200 kronor) är det facila priset, skriver sajten news.com.au.

Men då är det förstås ingen vanlig Earl Grey i en påse som du får. Föreställ dig följande: en dörrvakt i klarröd uniform öppnar de blankpolerade mässingsdörrarna för dig innan du promenerar in på den tjocka mattan som leder till tesalongen. Du slår dig ned i en bekväm fåtölj och blir nu serverad ett uppläggningsfat i flera våningar med snittar med kyckling, gurka, skinka och cheddarost. Till detta givetvis scones med marmelad, grädde och bakelser – däribland en i form av de brittiska kronjuvelerna. Ska det vara fint så ska det.

LÄS MER: 14 måsten i England om du älskar ”The Crown” 

Odlas i Sri Lankas högländer

Även om det ingår ett glas champagne är höjdpunkten i måltiden ändå det handplockade teet Ceylon Golden Tips – ett vitt te som odlas i högländerna i Sri Lanka och skördas av plockare med känsliga händer vid solnedgången innan det soltorkas på en sammetsduk.

Foto: Pressbild

Varje gäst får exakt tre gram te, som mäts upp noggrant i en gammaldags balansvåg av en handskförsedd servitör.

Själva teet är så sällsynt att det för närvarande bara finns en enda burk i omlopp, som hålls inlåst i ett kassaskåp på hotellet. Beställer man ”Golden Tips Tea Experience” får man bokstavligt talat en nyckel och får låsa upp kassaskåpet själv. Därefter kommer en servitör i vita handskar att väga upp teet i en gyllene balansvåg. Varje kund får tre gram te, vilket räcker till ungefär tre koppar. Därefter läggs tesilen (som givetvis är av silver) i kokande vatten (vattnet kommer från en flaska, inte från kranen) och får dra i exakt tre minuter – tiden tas med ett timglas.

Sedan är det bara att njuta av teet, och tillbehören. 6 200 kronor kanske inte känns så oöverkomligt, trots allt?

LÄS MER: Afternoon tea – 11 mysiga ställen i Sverige 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande