Vägen upp är slingrande men inte brant, en rullstolsburen kan ta sig upp.
1 av 3: Vägen upp är slingrande men inte brant, en rullstolsburen kan ta sig upp. Foto: Instagram
Utsikten från toppen är fantastisk.
2 av 3: Utsikten från toppen är fantastisk. Foto: Instagram
Skywalken är ett enormt bygge mitt ute i skogen.
3 av 3: Skywalken är ett enormt bygge mitt ute i skogen. Foto: Instagram

Skräckpromenad får blodet att frysa till is

Tänk dig att kunna vandra bland molnen på tusen meters höjd och sedan ta en rutschkana ner till marken där du hoppar i skidorna.

Det låter kanske som en dröm. Men här är platsen i Tjeckien där det är möjligt.

Turister som vågar sig upp i den nybyggda skywalken i Dolni Morava bjuds på en fantastisk utsikt. I alla fall om man har turen att befinna sig i byn en molnfri dag. Skywalken är nämligen byggd på det drygt 1 100 meter höga berget Kralicky Sněžník som ofta är höljt i dimma.

Den bergochdalbaneliknande, och något bisarra, konstruktionen invigdes den 5 december förra året. Den är byggd i stål och trä för att smälta in i omgivningen så bra som möjligt.

Fantastisk utsikt över Tjeckien

– Det finns liknande konstruktioner i samma storlek men vår har en abstrakt form som ska påminna om en nattfjärils kaotiska flygmönster, säger arkitekten Zdeněk Franek.

Även om den ser ut att vara svår att ta sig upp för är gångvägen bred nog, och lutningen så pass liten, att även personer i rullstol lätt kan ta sig upp. Högst upp finns ett nät utspänt där de riktigt vågade besökarna kan lägga sig och spana ut över bergen. En 100 meter lång rutschkanan tar sedan besökaren ner till marken igen.

Källa: dailymail.co.uk

Ett foto publicerat av @patkauszatka

LÄS OCKSÅ:

 Felsteg kan kosta livet i läskigaste trapporna
9 platser under jord som får dig att rysa
Spöklig trollskog låg gömd under sanden
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande