Sju trendiga sporthotell i Europa – för dig som söker en aktiv semester

Allt fler svenskar tänker sig checka in på ett sporthotell i sommar. För att klara den ökade efterfrågan lanserar bland annat Apollo två nya träningshotell i Grekland. Dessutom listar Hotell- och resesöksajten momondo.se några av Europas trendigaste sporthotell bland svenskarnas mest populära resmål

För många är semestern det ultimata tillfället för att varva ner och slappna av. Samtidigt har träning blivit en del av många människors livsstil och vardag, och något man söker både hemma som borta. Många svenskar väljer en aktiv semester, där träning och hälsa kombineras med återhämtning och lugn. 

Hög efterfrågan på sporthotell

– Hittills i år har försäljningen av träningsresor ökat med 20 procent jämfört med samma period före pandemin. Crossfit, simning, cykling, yoga och gruppresor är populärt och även intresset för padel på våra resmål ökar, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo.

Inför sommaren 2022 lanserar Apollo två nya sporthotell i Grekland. Porto Myrina – powered by Playitas och Levante – powered by Playitas.

Inför sommaren 2022 lanserar Apollo två nya sporthotell i Grekland. Foto: Apollo

– Att hotellen är märkta med powered by Playitas innebär en garanti för utmärkta träningsmöjligheter. Vi har sett över gymutrustning, mat, program på plats och anlitat instruktörer som är på samma höga nivå som andra Playitas-anläggningar, säger Sandra Miller Kinge.

På Levante har det investerats i en helt ny infrastruktur med sex tennisbanor, två padelbanor, 25-metersbassäng, nytt gym och cykelcenter bland annat. 

Totalt har Apollo nu 10 hotell för träningsresor inom konceptet Apollo Sports i fem länder, Grekland, Spanien, Egypten, Thailand samt Portugals Madeira.

Trendiga sporthotell

Hotell- och resesöksajten momondo.se har listat några av Europas trendigaste sporthotell bland svenskarnas mest populära resmål, där man kan kombinera nöje med träning och välmående.

1. Playitas Resort, Fuerteventura, Kanarieöarna

Kanarieöarna är ett favoritresmål för den svenska resenären och för den som söker en aktiv semester rekommenderas ett besök till Playitas Resort, beläget i Fuerteventura. Hotellet är ett av Europas största, med fokus på sport och träning. Här blandas vardagsmotionärer med elitidrottare. Här erbjuds mängder av olika träningsformer – helt enkelt den aktiva resenärens paradis. Testa allt från cykling och löpning, till simning, golf och yoga. Vill man även hinna med att sola och bada har hotellet ett flertal pooler och ligger beläget strax intill en stor strand med utsikt över Atlanten. 

Träna med elitidrottare på Playitas Resort på Fuerteventura. Foto: Shutterstock

2. Puente Romano Beach Resort, Marbella, Spanien

Visste du att padel är Spaniens näst största sport? Är du en av alla som fastnat för den nya bollsporten rekommenderas en resa till Marbella, orten där de första spanska padelbanorna upprättades. Här kan man bo på Puente Romano Beach Resort, vars tennisklubb invigdes 1979 av självaste Björn Borg, och utöver ett flertal tennisbanor finns det även fyra padelbanor till gästernas förfogande. Hotellet erbjuder även ett högklassigt gym, pooler och olika vattensporter. 

Kombinera racketsporter med solstolar på Puente Romano Beach Resort i Marbella. Foto: Shutterstock

3. Hotel FeelViana, Viana do Castelo, Portugal

Spaniens grannland Portugal är också ett populärt resmål för den svenska resenären. Beläget i norra Portugal, i närheten av kuststaden Viana do Castelo, finner vi FeelViana, ett sporthotell för resenären som framför allt vill testa olika vattensporter. Den vågade kan testa på både wakeboarding, kitesurfing, wake foiling och windsurfing. Den närliggande stranden lämpar sig även utmärkt för lugnare vattensporter, som SUP, stand-up paddleboarding. Tröttnar man på vattensporter erbjuds även cykelturer genom natursköna landskap till närliggande pittoreska byar med mysiga kaféer och restauranger för en avkopplande paus. 

Testa vattensporter i alla dess former på Hotel FeelViana i Viana do Castelo. Foto: Bruno Ismael Silva Alves / Shutterstock

 

4. Fattoria San Lorenzo, Toscana, Italien

Vill du njuta av aktiviteter i naturen, i kombination med italiensk kultur, är Toscana ett spännande alternativ. Längs med Ombrone-floden och bara ett stenkast från havet ligger hotellet Fattoria San Lorenzo. Här erbjuds natursköna turer till fots, på cykel eller på häst, i närliggande Regional Park. Ett annat alternativ är att upptäcka landskapet med kanot på Ombrone-floden. Hotellet erbjuder även möjligheter för tennis och padel, samt vattensporter på den närliggande stranden. Mellan de olika aktiviteterna kan du även passa på att avnjuta italiensk kultur, förslagsvis genom att smaka på regionens goda mat, ta en rundtur på närliggande vingårdar och prova några av världens bästa viner och olivoljor. 

https://www.instagram.com/p/CZ7NJhwqCDI/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

5. S:t Martins Lane Hotel, London, Storbritannien

Är du ute efter en aktiv semester, och samtidigt leva storstadsliv är St Martins Lane Hotel i London det perfekta alternativet. Tillhörande hotellet och beläget i vad som brukade vara en gammal biograf, finner vi Europas största hotellgym. I det jättelika gymmet finns allt från de senaste redskapen inom styrke- och konditionsträning, boxningsringar, cykelstudios, laserbelysta dansstudios och DJs som spelar sina bästa hits. För de boende på hotellet finns även möjlighet att boka olika typer av träningsklasser. Tröttnar man på gymmet kan man besöka en av Londons många yogastudios, för en rofylld och avkopplande stund. 

https://www.instagram.com/p/CdOe91Toa8M/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Lyxig avkoppling: 7 slotts- och palatshotell i Frankrike
LÄS MER:
Unikt lyxhotell i Sydafrika – 100 år gammalt tåg med utsikt över Kruger National Park