1 av 2 Foto: LINDT & SPRÜNGLI / KEYSTONE LINDT
När du just svimmade och kom till chokladhimlen.
2 av 2: När du just svimmade och kom till chokladhimlen. Foto: LINDT & SPRÜNGLI / KEYSTONE LINDT

Chokladhimlen har öppnat: gör egna praliner i nya museet

Museet ”Lindt Home of Chocolate” har äntligen öppnat i Zürich. Det interaktiva chokladmuseet erbjuder allt från egen tillverkning av praliner, provsmakning och världens högsta chokladfontän!

En nio meter hög chokladfontän, ett provsmakningsrum döpt till ”Chocolate Heaven” och världens största chokladbutik. Det låter som en dröm, men är i allra högsta grad på riktigt. Det alldeles nyöppnade chokladmuseet ”Lindt Home of Chocolate” har äntligen slagit upp portarna och välkomnar chokladälskare över hela världen, 360 dagar om året. Och den där chokladfontänen, här porlar 1500 liter äkta, len schweizisk choklad i en oändlig loop av väldoftande frestelse.

LÄS MER: Upptäck mysiga Ticino – Schweiz tropiska Riviera 

I chokladfontänen porlar 1500 liter äkta schweizisk choklad. Foto: LINDT&SPRÜNGLI

Tillverka egna praliner

Museet som ligger i Kilchberg, strax söder om Zürich omfattar cirka 1 500 kvadratmeter av chokladhistoria – allt från hur man odlar kakao till schweiziska chokladpionjärer och hemligheter kring olika sorters chokladproduktion. Den guidade turen avslutas med ett besök i ”Chocolate Heaven”, ett rum fyllt med choklad på längden och tvären, redo att avnjutas. Och har du ännu inte fått nog av choklad, finns här också världens största chokladbutik med företagets sortiment, samt det första Lindt-kaféet i Schweiz där besökarna kommer kunna skapa sina egna praliner.

Sugen på choklad?

Hitta hit: Schokoladenplatz 1, Kilchberg.

LÄS MER: Åtta hotell för dig som älskar choklad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande