En weekendresa till Barcelona blir som billigast om du bokar den 59 dagar i förväg och reser dit på en tisdag.
1 av 3: En weekendresa till Barcelona blir som billigast om du bokar den 59 dagar i förväg och reser dit på en tisdag. Foto: Momondo
Malaga är vårens uppdtickare, och här kan du spara upp till 30 procent på flygresan om du bokar den i rätt tid.
2 av 3: Malaga är vårens uppdtickare, och här kan du spara upp till 30 procent på flygresan om du bokar den i rätt tid. Foto: Momondo
Om du reser från Stockholm till London ska du resa på en tisdag kväll och boka 50 dagar i förväg.
3 av 3: Om du reser från Stockholm till London ska du resa på en tisdag kväll och boka 50 dagar i förväg. Foto: Momondo

Så hittar du billigaste weekendresan i vår

Sugen på billigaste resan till London?

Då ska du resa en tisdag och bokad 50 dagar i förväg.

Billigaste resan till Barcelona gör du också en tisdag, men 59 dagar i förväg.

Här är tipsen om hur du hittar de billigaste flygbiljetterna till svenskarnas favoritstäder.

Som vana resenärer vet skiftar priserna på en och samma resa våldsamt beroende på såväl när du bokar som vilken dag och tid du väljer att resa.

Nu har den globala resesöksajten Momondo tittat närmare på resorna till svenskarnas favoritstäder i vår nämligen London, Barcelona och Malaga.

Biljettpriserna skiftar våldsamt mellan olika flygavgångar och tiderna när du väljer att boka biljetten. Den billigaste resan till London kostar mindre än hälften (eller 53 procent mindre) än den dyraste.

Resa till London

Om du reser från Stockholm till London ska du resa på en tisdag kväll och boka 50 dagar i förväg.

Om Barcelona är målet för en resa i vår så sikta på att boka 59 dagar i förväg och välj en avgång på en tisdag eftermiddag om du reser från Göteborg, och tisdag kväll om du reser från Stockholm. På så sätt kan du spara upp till 39 procent på flygbiljetten.

Sydspanska Malaga är vårens uppstickare för svenska resenärer. Flyger man från Göteborg så kan man spara upp till 30 procent om bokningen görs 45 dagar i förväg och från Köpenhamn upp till 20 procent genom att boka 17 dagar innan avresa. Avgångar på tisdag kväll ger bästa möjliga pris.

Hitta billiga resor

I Momondos globala reseundersökning har man tittat på över 16 miljarder sökningar och sett att de billigaste biljetterna hittas i snitt 56 dagar innan avresa, då det går att spara upp till 41 procent på flygbiljetten. När gäller tidpunkt för avresan så är tisdagskvällar generellt billigast, medan fredagsmorgnar är dyrast.

Vill du möta våren i London? Då bör du boka resan 50 dagar i förväg för att få den så billigt som möjligt. Foto: Getty Images

Några resultat i undersökningen:

o 39 procent av svenskarna planerar en stadsresa under 2017, det enda som de är mer intresserade av är en strandsemester.

o En av fyra svenskar uppger att flygbiljetterna är det de helst sparar in pengar på i samband med resor.

o De billigaste flygpriserna bokas i snitt 56 dagar innan avgång.

o Vid bokning i rätt tid inför kan man spara upp till 41 procent på flygbiljetterna.

Om statistiken: För London, Barcelona och Malaga baseras på sökningar gjorda på momondo.se för resor i vår, mellan 20 mars 2017 till 20 juni 2017. Den generella statistiken bygger på mer än 16 miljarder flygpriser för de 100 mest sökta flygrutterna på momondo.se.

Om undersökningen: Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 2-12 januari 2017, bland 1029 svenskar i åldrarna 18-65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 24.700 deltagare i 23 länder.

Källa: momondo.se

 

MISSA INTE:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande