Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ett 45 meter högt observationstorn ska bjuda besökarna på en fantastisk utsikt över Danmark.Ett 45 meter högt observationstorn ska bjuda besökarna på en fantastisk utsikt över Danmark.Ett 45 meter högt observationstorn ska bjuda besökarna på en fantastisk utsikt över Danmark.
Under vandringen kan resenärer uppleva det kuperade landskapet Gisselfeld Klosters Skove.Under vandringen kan resenärer uppleva det kuperade landskapet Gisselfeld Klosters Skove.Under vandringen kan resenärer uppleva det kuperade landskapet Gisselfeld Klosters Skove.
Treetop Experience är inget för den höjdrädda.Treetop Experience är inget för den höjdrädda.Treetop Experience är inget för den höjdrädda.
Arkitektbyrån EFFEKT har varit med och skapat det häpnadsväckande observationstornet.Arkitektbyrån EFFEKT har varit med och skapat det häpnadsväckande observationstornet.Arkitektbyrån EFFEKT har varit med och skapat det häpnadsväckande observationstornet.
1 AV 4
Ett 45 meter högt observationstorn ska bjuda besökarna på en fantastisk utsikt över Danmark.
Foto: EFFEKT
2 AV 4
Under vandringen kan resenärer uppleva det kuperade landskapet Gisselfeld Klosters Skove.
Foto: EFFEKT
3 AV 4
Treetop Experience är inget för den höjdrädda.
Foto: EFFEKT
4 AV 4
Arkitektbyrån EFFEKT har varit med och skapat det häpnadsväckande observationstornet.
Foto: EFFEKT

Nu öppnar Treetop Experience i Danmark

Nu kan du upptäcka Danmark från fågelperspektiv. Det 45 meter höga observationstornet Treetop Experience öppnar nu för besökare. 

Bara en timme söder om Köpenhamn ligger Camp Adventure. Det som tidigare var känt som Danmarks största klätterpark får nu konkurrans av den nya naturupplevelsen Treetop Experience. En vandring som mynnar ut i ett 45 meter högt observationstorn.

Travel Leisure skriver om vandringen som går i den kuperande skogen Gisselfeld Klosters Skove och tar besökarna på en resa förbi sjöar, vattendrag och våtmarker. 

Vandringsleden är uppdelad i en hög och låg väg, där den höga vägen passerar de äldsta delarna av skogen medan den låga vägen och tornet ligger i skogens yngre delar.  

En timglasformad naturupplevelse

Det 45 meter höga observationstornet kännetecknas av en bred cylinderformad bas och krona med en smal midja. Tanken bakom den timglasliknande formen är att skapa stabilitet och samtidigt bjuda besökarna på en naturnära upplevelse genom närheten till de bredliggande träden. 

Treetop Experience är designat av arkitektbyrån EFFEKT med ambitionen att skapa en unik naturupplevelse som smälter in i omgivningen. Byggnaden har redan innan öppningsdagen vunnit pris för sin visionära arkitektur. 

Dessutom är tornet är handikappsanpassat vilket gör att fler har möjligheten att njuta av den fantastiska utsikten på toppen.