1 av 3: Saker du inte får missa på ön
Tjurfäktning förekommer fortfarande på olika platser i Spanien, även om motståndet har växt.
2 av 3: Tjurfäktning förekommer fortfarande på olika platser i Spanien, även om motståndet har växt. Foto: SHUTTERSTOCK
Mallorca är en av svenskarnas absoluta favoritdestinationer.
3 av 3: Mallorca är en av svenskarnas absoluta favoritdestinationer. Foto: SHUTTERSTOCK

Nu kommer tjurfäktningen tillbaka till Mallorca

I samband med att arenan Coliseo Balear på Mallorca firar sitt 90-årsjubileum kommer en stor tjurfäktningsgala att äga rum i Palma den 9 augusti, rapporterar Majorca Daily Bulletin.

Balearernas parlament beslöt genom den så kallade ”ley de toros” 2017 att följa Kataloniens och Kanarieöarnas exempel och förbjuda den gamla spanska nationalsporten på hela ögruppen, ett beslut som bland annat välkomnades av Joanna Swabe, EU-chef för djurrättsorganisationen Humane Society International.

– Att håna och döda tjurar som underhållning är en brutal anakronism, så detta är en mycket tillfredsställande seger för empatiskt beslutsfattande, sa hon då till Daily Express.

LÄS MER: Därför är Mallorca Spaniens nya matmecka 

Inga tjurfäktningar i Alcudia

Fram till förbudet för två år sedan var tjurfäktningen i Palma i augusti en årlig tradition. I december i fjol dömde domstolen ut lagen som okonstitutionell på flera grunder, vilket är bakgrunden till tjurfäktningens comeback på Mallorca. 

Troligtvis är Palma den enda plats på ön som kommer att ha en tjurfäktning i sommar. Alcudia, Inca och Muro var de enda platserna på Mallorca där man fortfarande hade tjurfäktningar innan lagändringen, och ingen av de övriga har tillkännagett att något nytt evenemang skulle vara aktuellt.

LÄS MER: 5 bilder som kommer få dig att vilja resa till Mallorca direkt

Aktuellt just nu