Kocken Niklas Ekstedt besöker ofta London på sina resor.
Soho är ett av Niklas Ekstedts favoritområden i London.
1 AV 3
En guide till bra pubar du inte bör missa när du besöker London
2 AV 3
Kocken Niklas Ekstedt besöker ofta London på sina resor.
Foto: Pressbild
3 AV 3
Soho är ett av Niklas Ekstedts favoritområden i London.
Foto: SHUTTERSTOCK

Niklas Ekstedts bästa restaurangtips i London

LONDON, STORBRITANNIEN. Niklas Ekstedt öppnade sin första restaurang när han var 21. I dag är han en av våra mest kända kockar med ett antal tv-program och kokböcker bakom sig. Inspiration till nya rätter hittar han ofta på sina resor, och en av hans absoluta favoritplatser är London.

Allt om Resor

1. Shoppa och häng i Shoreditch 

Shoreditch i östra London är en supertrevlig stadsdel att shoppa och hänga i. En av mina favoritrestauranger är Brat. Det brukar vara lite svårt att få bord där, men den är väldigt bra. Det är baskisk mat, mycket grillat kött och helgrillad fisk och grönsaker. Ett annat ställe i Shoreditch är Smoking Goat, som lagar unik thaimat. Man kommer väldigt nära matlagningen, och det känns verkligen som om man sitter mitt i köket.

Adresser: 4 Redchurch St, Hackney, London, bratrestaurant.com, 64 Shoreditch High St, Hackney, London, smokinggoatbar.com

Shoppa och häng i härliga stadsdelen Shoreditch. Foto: Shutterstock

2. Ät nudlar i Soho

Soho är ett annat område som jag gillar. Ett tag hände ingenting där, men nu har det har verkligen fått en renässans. Ett enkelt men bra nudelställe om man är ute och shoppar och bara snabbt vill ha något att äta är Bonedaddies, som många av mina kompisar rekommenderar – det brukar ofta vara deras favorit. Sen finns ju det mer kända nudelstället Koya London. Där får man stå i kö, men det kan det vara värt om man orkar. Det är lite dyrare och lite svårare, lite mer stramt japanskt, men jag tycker det är superhärligt.

Adresser: 31 Peter St, Soho, London, bonedaddies.com, 50 Frith St, Soho, London, koya.co.uk

Soho har fått en renässans på matfronten. Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: 10 bästa hotellen i London

3. Testa peruansk mat

Ceviche Soho är en peruansk restaurang i Soho som är döpt efter Perus nationalrätt. Den drivs av peruaner, och jag som har varit många gånger i Peru uppskattar att den är väldigt autentisk.

Adress: 17 Frith St, Soho, London, cevichefamily.com

Ät peruansk mat på Ceviche Soho. Foto: Shutterstock

NIKLAS EKSTEDT

Ålder: 40.

Gör: Kock och programledare.

Bor: Danderyd utanför Stockholm.

Familj: Två barn, 10 och 7.

Aktuell: Med tv-serien ”Eldens mat” på Viaplay och gastronomifestivalen Foodstock på Fjäderholmarna 31/8–1/9. 

4. Ta en drink i Covent Garden

Covent Garden har också fått många nya restauranger. Frenchie Covent Garden är ett jättetrevligt ställe som serverar modern fransk mat, Parismat. Svårt att få bord, men det är värt det. Sen finns ju även Balthazar i Covent Garden. Det är en filial till den superkända restaurangen i New York. Jag tycker inte maten är så bra där, men det kan vara kul att gå dit och ta en drink och kolla på folk.

Adresser: 16 Henrietta St, Covent Garden, London, 4-6 Russell St, Covent Garden, London, frenchiecoventgarden.com, balthazarlondon.com

Drick drinkar och ät mat i Covent Garden. Foto: Shutterstock

5. Shoppa på matmarknad

Borough Market är den trevligaste stora matmarknaden i London. Det tillhör ju kyrkan, så det är helt stängt på söndagar. Där kan man köpa allt möjligt, det finns ju både ostar och charkuterier och så. Bor man på Airbnb kan det vara kul att gå dit och handla lite brittiskt om man vill laga mat hemma.

Adress: 8 Southwark St, London, boroughmarket.org.uk

Shoppa på stora matmarknaden Borough Market. Foto: Shutterstock

6. Ät frukost på lyxhotell

Om man vill få en känsla av det exklusiva London ska man äta frukost på Chiltern Firehouse. Det ligger i Marylebone och har en väldigt designad innergård. Om man inte bor på ett lyxhotell kan det ju vara kul att gå dit och äta frukost så kan man skippa lunchen sen. Alldeles i närheten ligger en restaurang som heter Carousel London. De ’snurrar’ olika gästkockar från hela världen som gör gästspel, därav namnet, och det brukar ofta vara från väldigt spännande restauranger. Man kan kolla på deras hemsida vad som är på gång.

Adresser: 1 Chiltern St, Marylebone, London, chilternfirehouse.com, 71 Blandford St, Marylebone, London, carousel-london.com

LÄS MER: 10 saker du inte ska missa i hippa Shoreditch

7. Drick cocktail med utsikt 

Om man vill ha en helt otrolig utsikt över London kan man dra till Sky Garden i ’walkie talkie-byggnaden’ i Londons finansdistrikt. Enorm utsikt och gratis om man bokar i förväg. Gillar man att dricka cocktails är drinkarna helt okej. Inget dumt dejtställe!”

Adress: 20 Fenchurch St, London, skygarden.london

Ta en drink och njut av utsikten från Sky Garden. Foto: Shutterstock

LÄS MER: 20 måsten du inte får missa i London