Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Malin Berghagens pärlor på Mallorca

Malin Berghagen är aktuell med sin personliga guidebok “Mallorca i mitt hjärta”.

I Palma på Mallorca har Malin Berghagen skapat sin egen drömtillvaro. Maten, ­klimatet och yoga är tre viktiga grund­stenar i hennes välmående. Här ­njuter hon av sociala ­utomhusaktiviteter och att strosa längs den vackra hamnpromenaden i sällskap av hunden Bodhi.

För Allt om resor berättar hon om sina favoritpärlor på ön.

Malin Berghagen på promenad med hunden Bodhi.

Foto: Kamilla Kraczkowski

1 av 13

1. Hamnen i Palma

Jag, min son Isak och vår hund Bodhi tar promenader efter hamnen på kvällarna. Vi ser kärlekspar eller äldre personer som sitter och samtalar på bänkarna där vi går. Någon åker rollerblades. Någon är ute med sin hund som vi. Trots trafiken på Paseon störs du inte. Blicken och fokus är ut mot havet och den upplysta katedralen.

Jag tycker mycket om området nedanför katedralen. Där finns en liten fontän och du kan vandra runt den lilla sjön. På sommaren finns utebio på kvällarna och du kan ta med dig picknick och hänga med vänner medan du tittar på filmen med den upplysta katedralen i bakgrunden. Så vackert!


OM MALIN BERGHAGEN

Namn: Malin Berghagen.

Ålder: 49 år.

Familj: Barnen Christopher, Love, Linn och Isak.

Bor: I stadsdelen Santa Catalina på Mallorca.

Gör: Yogainstruktör och hälsoinspiratör.

Aktuell: Med boken "Mallorca i mitt hjärta".


För två och ett halvt år sedan flyttade Malin Berghagen med sin yngsta son Isak och familjen rhodesian ridgeback Bodhi till Palma på prov. Sedan dess har ön varit hennes hem och nu släpper Malin sin personliga guidebok "Mallorca i mitt hjärta" där hon visar läsaren sina och sina vänners pärlor.

– Mitt krav var att få göra den personlig och inte som en ren guidebok. Jag ville att folk verkligen ska känna att det jag visar är platser i mitt hjärta, som betyder någonting. Man kan säga att det är som om man hittade min agenda från att jag flyttade till Mallorca och fram till nu. Med kollage av ställen jag har varit på. Lite som att man har hittat min dagbok.


Sedan dag ett har Malin bott i sitt favoritkvarter i Palma. Här har hon fått många vänner och letat ut sina favoriter bland alla butiker, restauranger och kaféer.

– Området heter Santa Catalina och kallas Palmas Soho. Vi älskar att bo där. Tillvaron i Palma är så mycket lättare på många sätt. Här kan jag leva ett yogiskt liv och jag har utvecklats mycket. För mig är det viktigt att vara sann, sann mot mig själv. Jag brukar jämföra med att det känns som om jag har den svenska Ingrid Bergmans svala och stilla. I Spanien är det Penélope Cruz och det mer passionerade. I Sverige levde jag med en ständig längtan till värmen och det här som är för mig lite mer passion. Mera öppenhet.

1 av 13