Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Passa på att besöka Siciliens härliga huvudstad om hösten.Passa på att besöka Siciliens härliga huvudstad om hösten.Passa på att besöka Siciliens härliga huvudstad om hösten.
Passa på att besöka Siciliens härliga huvudstad om hösten. Foto: Shutterstock

Vackra Palermo: Guide till Siciliens huvudstad

Premium Siciliens huvudstad Palermo bjuder på Italiens största utbud av streetfood, färgglada marknader och ett fantastiskt folkliv. Men här finns även eleganta vinbarer och designade restauranger, allt uppblandat med kultur, historia och underbara råvaror. Passa på att besöka den smakrika staden om hösten för en perfekt upplevelse.

Palermo är en fantastisk blandning av olika kulturer. Greker, engelsmän, romare och spanjorer har alla lämnat spår, både vad det gäller språk, kultur – och inte minst mat.

– Vi pratar alltid om mat. Vi pratar mer om mat än vad vi egentligen äter, säger Tommaso Mazzara och skrattar. Han har startat en restaurang och mötesplats som heter Molti Volti, som ligger strax intill Ballarò, en av Palermos underbara matmarknader. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.