Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Islänningarna vet hur man tar vara på sitt landskap.
Islänningarna vet hur man tar vara på sitt landskap.
Islänningarna vet hur man tar vara på sitt landskap.
Islänningarna vet hur man tar vara på sitt landskap.

Sky Lagoon: Isländsk magi mellan himmel och hav

Blå Lagunen på Island är sedan gammalt, nu vill vi doppa tårna i Sky Lagoon. En magisk geotermisk infinitypool strax utanför Reykjaviks pulserande stadskärna.

En sak är säker, och det är att islänningarna vet hur man omfamnar sitt landskap och gräver där man står. Just nu vill vi hoppa på första bästa flyg till Island och doppa tårna i nya Sky Lagoon, en spa-upplevelse utöver det vanliga. Den geotermiska infinitypoolen ligger som en enorm blank spegel, till synes vid världens ände, omgiven endast av hav och himmel. Men ändå, bara några kilometer från Reykjaviks pulserande stadskärna. 

Kanten mellan lagunen och havet är hela 70 meter lång. Foto: Christopher Lund

Smälter in i landskapet

Inspiration till den konstgjorda lagunen och det uppbyggda spa-området med bastu och iskalla källor, har man hämtat från det dramatiska och karga landskapet och den isländska kulturen. Bland annat syns element som de för Island karaktäristiska torvhusen. Spa-upplevelsen har också sina rötter i den isländska traditionen.

Man har hämtat inspiration från den isländska kulturen, bland annat de karaktäristiska torvhusen. Foto: Jón Ragnar Jónsson

– Att koppla av i naturliga heta källor är en integrerad del av vår kultur här på Island, säger Dagny Petursdottir, VD för Sky Lagoon.

Hav och himmel, och så Sky Lagoon däremellan. Foto: Sky Lagoon by Pursuit

Sjustegs-spa behandling

I den ”multisensoriska oasen”, som Dagny Petursdottir kallar Sky Lagoon blir du guidad genom en spa-upplevelse i sju steg, med början i den varma infinitypoolen. Sedan följer ytterligare sex olika sensoriska upplevelser som de kalla poolerna fyllda med smältvatten från glaciärerna och hettan från bastun.

Sauna with a view. Foto: Sky Lagoon by Pursuit

Steg fyra i spa-behandlingen är en promenad genom energigivande dimma. Sedan är det dags för en exfolierande behandling följt av ångbastu och sist en dusch.

Sky Lagoon håller upp till 40 grader, vill man svalka av sig, hoppar man i en av bassängerna med iskallt glaciärvatten. Foto: Jón Ragnar Jónsson

Ytterligare bekvämligheter på området inkluderar en lagunbar samt en restaurang och kafé specialiserade på lokala råvaror.

Sky Lagoon är öppet för bokningar men med speciella Covid-19-restriktioner.

Detta gäller för resa till Island

Innan resenärer åker till Island behöver de fylla i en blankett med personuppgifter samt kontaktinformation, flyguppgifter, resedatum och adresser för vistelsen på Island. Resenärer uppmanas även till att ladda ner en officiell COVID-19-spårningsapp Rakning C-19.

Alla inresande måste kunna visa upp ett negativt PCR-test taget senast 72 timmar innan avresa. Ett nytt test måste dessutom tas på plats.

Läs mer om inresa till Island på Svenska ambassaden.

LÄS MER:

10 saker du bör veta innan du åker till Island