Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Höstens hetaste weekendresor

Svenskar älskar weekendresor! Vi har valt ut de 15 hetaste resorna för de som vill komma i väg och ladda batterierna över en helg.

Oavsett om du är på jakt efter en billig weekendresa i sista minuten eller vill upptäcka en weekendstad du ännu inte har varit i så har vi tips på saker att se och göra i mängder med städer – från populära London och Barcelona till Istanbul, Vilnius och nykomlingen Färöarna!

Platserna är listade utan rangordning.

 

ANNONS: Jämför och hitta billigaste hotellen i populära storstäder – prisgaranti på Momondo (EXTERN LÄNK)

Färöarnas största sjö gör sig bra på bild.

Foto: ADOBE STOCK

1 av 15

1. Färöarna

Kanske inte det första stället du tänker dig en weekendresa till, eller hur? Men nu vänder allt fler svenskar blickarna hit efter Richard Hoberts senaste film "Fågelfångarens son" som hade premiär i våras och som är inspelad just på Färöarna.
Färöarna är en ögrupp som består av 18 öar varav 17 är bebodda. Färöarna tillhör Danmark, men har ett visst självstyre, sedan år 2008 en utrikesminister och dessutom egna sedlar och frimärken.
Färöarna är inte stort, och det är lätt att göra dagsutflykter från huvudorten Tórshamn till de närmaste öarna. Hyra bil kan man göra på flygplatsen. För den som vill resa kollektivt finns det bussar och färjor. I Tórshamn är lokalbussen gratis.
Sørvágsvatn eller Leitisvatn, som den även kallas, är Färöarnas största sjö som ligger på ön Vágar. Den är 6 kilometer lång och omges av klippor varav vissa är över 200 meter höga. En synvilla bidrar till att sjön ser ut att ligga betydligt högre upp än den egentligen gör. Foton blir väldigt coola.
Hitta hit: Drygt 2 timmar med flyg från Köpenhamn. Drygt 1 timme med flyg från Stockholm till Köpenhamn. Ca 40 minuter med tåg från Malmö till Kastrups flygplats. Cirka 3 timmar med tåg från Göteborg till Kastrup.
1 av 15