Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Höstens hetaste weekendresor

Svenskar älskar weekendresor! Och vi gillar att åka till Europa. Nästan 80 procent av det totala antalet bokningar i år går just till destinationer ganska nära Sverige. Vi har valt ut de 15 hetaste resorna för de som vill komma i väg och ladda batterierna över en helg.

Oavsett om du är på jakt efter en billig weekendresa i sista minuten eller vill upptäcka en weekendstad du ännu inte har varit i så har vi tips på saker att se och göra i mängder med städer – från Paris, London och Berlin till Istanbul, Prag och Malaga.

London, Storbritannien.

Foto: Shutterstock

1 av 15

1. London

Europas främsta världsmetropol erbjuder historiska sevärdheter, hippa stadsdelar och het shopping.

London är ett av världens populäraste resmål. Staden bjuder på allt från historiska sevärdheter till livligt nattliv.

Några givna hållpunkter: Tower of London, Museum of London, British Museum och St Paul's Cathedral Ett av de hippaste områdena är Shoreditch med coola designbutiker och roliga marknader.

Vill du shoppa loss bege dig till Harrods; det största varuhuset i Europa eller till Selfridges; bra utbud och inte lika exklusivt som det förstnämnda. Legendariska Portobello Market äger rum varje lördag i trendiga Notting Hill. Camden Lock Market är förmodligen Londons mest välbesökta marknad. Brick Lane's Sunday Up Market och Backyard Market på shoppingstråket Brick Lane är ett paradis för den som söker trendiga designplagg.

Resa hit: 2 timmar och 20 minuter med direktflyg från Stockholm. 2 timmar med direktflyg från Göteborg och Köpenhamn. 15 minuter med tåg från Heathrow flygplats till Paddington.

LÄS MER: 20 måsten du inte vill missa i London

1 av 15