Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Unik natur med magiska vyer
2 AV 2

Höstens hetaste weekendresor

Svenskar älskar weekendresor! Vi har valt ut de 15 hetaste resorna för de som vill komma i väg och ladda batterierna över en helg.

Oavsett om du är på jakt efter en billig weekendresa i sista minuten eller vill upptäcka en weekendstad du ännu inte har varit i så har vi tips på saker att se och göra i mängder med städer – från populära London och Barcelona till Istanbul, Vilnius och nykomlingen Färöarna!

Platserna är listade utan rangordning.

 

ANNONS: Jämför och hitta billigaste hotellen i populära storstäder – prisgaranti på Momondo (EXTERN LÄNK)

Färöarnas största sjö gör sig bra på bild.Färöarnas största sjö gör sig bra på bild.Färöarnas största sjö gör sig bra på bild.
Färöarnas största sjö gör sig bra på bild. Foto: ADOBE STOCK

1. Färöarna

Kanske inte det första stället du tänker dig en weekendresa till, eller hur? Men nu vänder allt fler svenskar blickarna hit efter Richard Hoberts senaste film "Fågelfångarens son" som hade premiär i våras och som är inspelad just på Färöarna.

Färöarna är en ögrupp som består av 18 öar varav 17 är bebodda. Färöarna tillhör Danmark, men har ett visst självstyre, sedan år 2008 en utrikesminister och dessutom egna sedlar och frimärken.
Färöarna är inte stort, och det är lätt att göra dagsutflykter från huvudorten Tórshamn till de närmaste öarna. Hyra bil kan man göra på flygplatsen. För den som vill resa kollektivt finns det bussar och färjor. I Tórshamn är lokalbussen gratis.
Sørvágsvatn eller Leitisvatn, som den även kallas, är Färöarnas största sjö som ligger på ön Vágar. Den är 6 kilometer lång och omges av klippor varav vissa är över 200 meter höga. En synvilla bidrar till att sjön ser ut att ligga betydligt högre upp än den egentligen gör. Foton blir väldigt coola.
Hitta hit: Drygt 2 timmar med flyg från Köpenhamn. Drygt 1 timme med flyg från Stockholm till Köpenhamn. Ca 40 minuter med tåg från Malmö till Kastrups flygplats. Cirka 3 timmar med tåg från Göteborg till Kastrup.

 

Möt hösten med en romantisk weekend i Paris.Möt hösten med en romantisk weekend i Paris.Möt hösten med en romantisk weekend i Paris.
Möt hösten med en romantisk weekend i Paris. Foto: ADOBE STOCK

2. Paris

Charmiga kvarter, mysiga restauranger och världsberömda sevärdheter. Paris har något för alla.

Eiffeltornet och Champ de Mars, parken mellan Eiffeltornet och École Militaire, måste förstås ses om man aldrig varit i Paris förut. Likaså kyrkan Sacré-Cœur i Montmartre.
På kyrkogården Père-Lachaise ligger ikoner som Jim Morrison, Frédéric Chopin, Édith Piaf och Oscar Wilde begravda.
L'Atelier des Lumières, som öppnade för drygt ett år sedan, är en 300 kvadratmeter stor yta helt ägnad åt digital konst. Lokalen är ett gammalt järngjuteri där bilder och filmer projiceras på väggarna. Ligger i det hippa elfte arrondissementet med gott om barer kring Rue Oberkampf.
Marché des Enfants Rouges är stadens äldsta matmarknad. Ligger i trendiga Le Marais, i tredje arrondissementet. Strosa runt bland marockanska, italienska, libanesiska och franska delikatesser.

Hitta hit: Cirka 22 timmar med tåg (5-7 byten) från Stockholm. Cirka 17 timmar med tåg (2-7 byten) från Köpenhamn. 2 timmar och 30 minuter med direktflyg från Stockholm. 2 timmar med direktflyg från Göteborg eller Köpenhamn.

 

 

London lockar 27 miljoner turister varje år.London lockar 27 miljoner turister varje år.London lockar 27 miljoner turister varje år.
London lockar 27 miljoner turister varje år. Foto: SHUTTERSTOCK

3. London

Världsmetropolen London lockar runt 27 miljoner turister varje år, vilket gör den till den mest välbesökta staden i Europa! Några anledningar:

London Eye, ett gigantiskt pariserhjul, som bjuder på en fantastisk utsikt över staden. På natten lyses den upp i olika färger.
Soho med gott om barer, teatrar, jazzklubbar och restauranger. Stanna gärna till för en kaffe på någon av de många kaféerna på Old Compton Street.
Legendariska Portobello Market äger rum varje lördag i Notting Hill. Camden Lock Market är förmodligen Londons mest välbesökta marknad och öppen 364 dagar om året. Brick Lane's Sunday UpMarket och Backyard Market på shoppingstråket Brick Lane är ett paradis för den som söker trendiga designplagg och accessoarer.
 

Hitta hit: Cirka 1 dygn med tåg (6-11 byten) från Stockholm. Cirka 17 timmar med tåg (3 byten) från Köpenhamn. 2 timmar och 30 minuter med direktflyg från Stockholm. 2 timmar med direktflyg från Göteborg eller Köpenhamn. 15 minuter med tåg från Heathrow flygplats till Paddington. 30 minuter med tåg från Gatwick flygplats till Victoria.

ANNONS: Boka biljetter till magisk rundvandring i Harry Potters fotspår och andra sevärdheter i London  innan resan – prisvärt, snabbt och smidigt på Get Your Guide (EXTERN LÄNK)
ANNONS: Jämför och hitta billigaste hotellen i London som passar dig – prisgaranti på Momondo (EXTERN LÄNK)

 

 

Hagia Sofia i Istanbul är en av världens största kyrkor.Hagia Sofia i Istanbul är en av världens största kyrkor.Hagia Sofia i Istanbul är en av världens största kyrkor.
Hagia Sofia i Istanbul är en av världens största kyrkor. Foto: ADOBE STOCK

4. Istanbul

Upplev Asien och Europa under en och samma weekend.

Det världsberömda Top Kapipalatset var de osmanska sultanernas residens och deras rikes administrativa centrum mellan 1465 och 1853. Skattkammaren, där den berömda dolken och Skedmakardiamanten finns, utgör samlingens verkliga rariteter.
Hagia Sofia är en av världens största kyrkor och var när kyrkan byggdes på 500-talet världens största byggnad. Mittemot ligger Blå moskén.
Basilikacisternen är en välbevarad vattenreservoar, upptagen på Unescos världsarvslista.
Tar man färjan över Bosporen till den asiatiska sidan kommer man till Üsküdar, känd för sina många moskéer och fiskmarknaden Balıkçılar Çarşısı.
Området Ortaköy alldeles intill Bosporenbron har blivit enormt populärt bland lokalbefolkningen som gärna besöker de hippa kaféerna och restaurangerna med utsikt över Bosporen.
Kapali Çarsı är en av världens största täckta marknader och har anor från mitten av 1400-talet. Under basarens tak vindlar 60 gator med tusentals butiker.

Hitta hit: Cirka 65 timmar med tåg (6-8 byten) från Stockholm. Cirka 55 timmar med tåg (4 byten) från Köpenhamn. Direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, cirka 3 timmar och 30 minuter.

 

 

Dublin är den perfekta weekendstaden om du vill ha roligt.Dublin är den perfekta weekendstaden om du vill ha roligt.Dublin är den perfekta weekendstaden om du vill ha roligt.
Dublin är den perfekta weekendstaden om du vill ha roligt. Foto: SHUTTERSTOCK

5. Dublin

För roligt publiv, kul museer och svängig folkmusik är Dublin den perfekta weekendstaden.

Populära Temple Bar-området är fullt av kullerstensgator och pubar. På lördagar är det marknadsdag i området. I Cow's Lane dukar lokala designers upp smycken, kläder och konst.
Världens enda helt digitaliserade museum, EPIC – The Irish Emigration Museum, tar besökarna med på 1 500 år av irländsk historia.
Konstälskare bör inte missa det tjusiga National Gallery of Ireland med verk av storheter som Monet, Goya, Picasso, Rembrandt och Velázquez. För den som är intresserad av kyrkor och katedraler finns det 16 stycken att titta närmare på.
Shoppa kan man göra på något av varuhusen Penneys som har kläder, skor, accessoarer och prylar till hemmet till bra priser. Grafton Street, Henry Street, O´Connell Street och Nassau Street är de fyra stora affärsgatorna i Dublin.

Hitta hit: 2 timmar och 45 minuter med direktflyg från Stockholm. Knappt 4 timmar från Göteborg med mellanlandning. 2 timmar och 15 minuter med direktflyg från Köpenhamn.

 

 

Barcelona har stad och strand, shopping och sevärdheter.Barcelona har stad och strand, shopping och sevärdheter.Barcelona har stad och strand, shopping och sevärdheter.
Barcelona har stad och strand, shopping och sevärdheter. Foto: ADOBE STOCK

6. Barcelona

En av svenskarnas favoritstäder att besöka i Europa. Perfekt för shopping, sevärdheter, krogar, konst och cava.

Katedralen La Sagrada Familia är för många själva symbolen av staden och också anledningen till att arkitekten Antoni Gaudí blev känd över hela världen.
MNAC, Museu Nacional d'Art de Catalunya, är en av de viktigaste konstmuseerna i Katalonien och erbjuder en konstnärlig resa som spänner över 1 000 år. Beundra medeltida katalansk konst och romanska väggmålningar.
Nau Bostik är en plats att uppleva graffiti på. Det är en före detta övergiven fabrik som förvandlats till en plats där unga och gamla konstnärer möts under gemensam flagg: gatukonst.
I Barri Gòtic är det stimmigt och turistigt, men det finns överraskande bra små ställen att äta och dricka på. El Born är den mest genuina av gamla stans delar och på dess torg finns ett stort utbud av ställen. Den baskiska kulturföreningens cavabar Euskal Extea är en av pärlorna.

Hitta hit: Cirka 34 timmar med tåg (6-7 byten) från Stockholm. Cirka 26 timmar med tåg (3-7 byten) från Köpenhamn. 3 timmar och 15 minuter med direktflyg från Stockholm. 3 timmar med direktflyg från Göteborg och Köpenhamn.

 

 

Malaga är Andalusiens kulturstad.Malaga är Andalusiens kulturstad.Malaga är Andalusiens kulturstad.
Malaga är Andalusiens kulturstad. Foto: ADOBE STOCK

7. Malaga

Fler och fler upptäcker Málaga, en stad som utvecklats och blivit ett hett kulturellt centrum. Så hett att det blivit en allvarlig konkurrent till Barcelona.

 

Málaga är känd som Andalusiens kulturstad och har mer än 30 olika museer, bland annat  CAC, museet för modern konst. Sedan år 2015 finns även museet Centre Pompidou, det första Centre Pompidou utanför Paris. Glasbyggnaden i Málagas hamn ser ut som en gigantisk Rubiks kub och här visar man verk av mer än 80 världsberömda konstnärer; både konst, skulptur, rörlig bild och arkitektur.
Intill strandpromenaden Muellu Uno ligger Málagas långa och mycket populära strand Malagueta med solstolar, parasoller, lekplatser och serveringar.
Barhoppar gör man i de mysiga kvarteren runt Plaza de la Constitución, Plaza de la Mercéd och Katedralen.
Paradgatan Calle Marques de Larios är Málagas största shoppingstråk, här finns de stora spanska klädkedjorna. På gågatorna norr och väster om Marques de Larios finns mindre modebutiker.

Hitta hit: Cirka 47 timmar med tåg (8-9 byten) från Stockholm. Cirka 40 timmar med tåg (5-10 byten) från Köpenhamn. Drygt 4 timmar med direktflyg från Stockholm. 3 timmar och 45 minuter med direktflyg från Göteborg och Köpenhamn.

 

 

Rijksmuseum i Amsterdam, Nederländerna.Rijksmuseum i Amsterdam, Nederländerna.Rijksmuseum i Amsterdam, Nederländerna.
Rijksmuseum i Amsterdam, Nederländerna. Foto: SHUTTERSTOCK

8. Amsterdam

Amsterdam är vackert, roligt och har mycket att erbjuda weekendresenären.

 

Missa inte van Gogh-museet med världens största samling av van Gogh-målningar. Även statsmuseet Rijksmuseum har samlingar med verk av världsberömda nederländska konstnärer. Besök Anne Franks hus och se dagboken som hon började skriva 1942 när hon var 13 år.
Ta spårvagnen till hippa och bohemiska området de Pijp. Precis som i granndistriket Jordaan är de Pijp översållat av kaféer, restauranger och barer. Strosar man ner för huvudgatorna i området, Albert Cuypstraat och Ferdinand Bolstraat, kryllar det av restauranger med mat från Mellanöstern.
Runt Zeedijk ligger Amsterdams Chinatown, det första i Europa. Här äter man god kinamat och handlar på det kinesiska varuhuset Toko Dun Yong.
Leidsestraat är en av Amsterdams bästa shoppinggator, här har till exempel Abercrombie & Fitch och Boss butiker. På Waterlooplein ligger Amsterdams funkigaste utomhusmarknad.

Hitta hit: Cirka 21 timmar med tåg (5-7 byten) från Stockholm. Cirka 15 timmar med tåg (2-5 byten) från Köpenhamn. 2 timmar med direktflyg från Stockholm. 1 timme och 30 minuter med direktflyg från Göteborg. 1 timme och 20 minuter med direktflyg från Köpenhamn.

 

 

Navigli Lombardi i Milano konstruerades av Leonardo da Vinci.Navigli Lombardi i Milano konstruerades av Leonardo da Vinci.Navigli Lombardi i Milano konstruerades av Leonardo da Vinci.
Navigli Lombardi i Milano konstruerades av Leonardo da Vinci. Foto: SHUTTERSTOCK

9. Milano

Milano är ett paradis för den som vill shoppa. Men ta med en tjock plånbok, det är inte billigt (om du inte råkar tajma in vinter- eller sommarrean).

 

I centrum ligger den mest kända sevärdheten, katedralen Il Duomo från 1300-talet.
I Cenacolo Vinciano finns ett av världens mest avbildade och berömda konstverk, Leonardo da Vincis Nattvarden.
Navigli Lombardi är en kanal som konstruerades av Leonardo da Vinci. Området runt Navigli Lombardi är i dag en av de mest populära, fullt av kaféer, barer och små butiker.
Det sju våningar höga Armanihuset ligger på Via Alessandro Manzoni. Via della Spiga har märkesbutiker som Miu Miu, Prada och Dolce & Gabbana. På via Monte Napoleone ligger kända modehus som Louis Vuitton, Versace och Christian Dior.
På Corso Vittorio Emanuele hittar du billiga kedjor som H&M, Zara och Mango, och även kedjor som Massimo Dutti, Sisley och Intimissimi.
Hitta hit: 32-34 timmar med tåg (5-8 byten) från Stockholm. 20-22 timmar med tåg (2-5 byten) från Köpenhamn. 2 timmar och 40 minuter med direktflyg från Stockholm. 3 timmar och 35 minuter från Göteborg via Köpenhamn. Drygt 2 timmar med direktflyg från Köpenhamn.

 

Prag är berömt för sina pubar, ölhak och Karlsbron.Prag är berömt för sina pubar, ölhak och Karlsbron.Prag är berömt för sina pubar, ölhak och Karlsbron.
Prag är berömt för sina pubar, ölhak och Karlsbron. Foto: ADOBE STOCK

10. Prag

Till Prag åker man för att njuta av tjeckisk öl, vandra runt i gamla stan och besöka Karlsbron.

 

Uppe på klippan i Hradčany ligger Pragborgen som anses vara det största bevarade forntida slottsområdet i världen.
I Gamla stan ligger Kinskýpalatset, barockkyrkan S:t Nikolaus och det berömda Jan Husmonumentet.
En annan sevärdhet är den 520 meter långa Karlsbron från 1300-talet som kantas av gatuförsäljare och konstnärer.
"Det dansande huset", Tančící dům, byggdes på en plats där de tidigare husen raserats efter bombningar under andra världskriget. Den häftiga byggnaden sticker ut från den annars mer klassiska arkitekturen.
Prag är också berömt för sina många pubar och ölhak. U Fleku är stadens största ölstuga där det har bryggts öl sedan 1400-talet.
Älskare av vietnamesisk mat måste bege sig till den asiatiska marknaden Tttm Sapa i förorten Libus.

Hitta hit: Cirka 16 timmar med tåg (3-6 byten) från Köpenhamn. Cirka 21 timmar med tåg (4-5 byten) från Stockholm. 2 timmar med direktflyg från Stockholm. Knappt 3 timmar med direktflyg från Göteborg. 1 timme och 20 minuter med direktflyg från Köpenhamn.

 

 

Mauerpark är en välbesökt park med loppmarknad i Berlin.Mauerpark är en välbesökt park med loppmarknad i Berlin.Mauerpark är en välbesökt park med loppmarknad i Berlin.
Mauerpark är en välbesökt park med loppmarknad i Berlin. Foto: SHUTTERSTOCK

11. Berlin

Historiska sevärdheter, coola butiker och barer i mängder – Berlin är staden som aldrig sover.

 

Tiergarten är den mest berömda parken där man kan jogga, titta på skulpturer eller ta en öl.
Mauerpark är en välbesökt loppmarknad där man säljer allt från kläder designade av lokala konstnärer, coola vintagekläder och olika sorters kuriosa.
På de trendiga gatorna i Kreuzberg finns fina gamla hus, den turkiska marknaden (Tuerkenmarkt) och gott om caféer och små butiker. I Kreuzkölln, området mellan Kreuzberg och Neukölln ligger många gemytliga barer.
Hackesche Höfe i den tidigare Scheunenviertel är perfekt för den som söker nya trender och snygga accessoarer. Kastanienallee i Prenzlauer Berg och Bergmannstraße in Kreuzberg har också coola modebutiker.
Hitta hit: 7-12 timmar med tåg (1-5 byten) från Köpenhamn. 16-19 timmar med tåg (4-5 byten) från Stockholm. Cirka 1 timme och 30 minuter med direktflyg från Stockholm. 1 timme och 15 minuter med direktflyg från Göteborg. 1 timme med direktflyg från Köpenhamn.

 

Greklands huvudstad Aten bjuder på en vandring genom historien.Greklands huvudstad Aten bjuder på en vandring genom historien.Greklands huvudstad Aten bjuder på en vandring genom historien.
Greklands huvudstad Aten bjuder på en vandring genom historien. Foto: SHUTTERSTOCK

12. Aten

Vandra genom historien från Akropolis via Plaka till Syntagma och upptäck spännande gatukonst.

Greklands huvudstad är en vandring genom historien. Staden har massor att erbjuda, förutom kulturella sevärdheter, gott om shopping och underbar mat.
Utsikten från Akropolis är vida berömd, men ännu häftigare utsikt får man faktiskt från Lykabettosberget.
Flanera i de äldre delarna som heter Plaka; fullt av gågator, butiker, uteserveringar och välbevarade historiska ruiner. Och missa inte ett besök på utomhusbion Cine Paris.
Basarkvarteren i Monastiraki kretsar kring ett torg från 1800-talet. Här hittar man inte bara Atens antika marknad, utan även traditionella caféer, små barer och betydligt färre turister än i Plaka. I Monastiraki och Gazi finns även massor med gatukonst. Ett bra sätt att utforska verken är med hjälp av en guidad rundvandring.
På kvällarna lever kvarteren kring stadsdelen Psyrri upp och det är massor av människor i alla barer, nattklubbar och på de trendiga uteställena.
Hitta hit: Cirka 36 timmar med tåg (cirka 4 byten) från Stockholm. Cirka 30 timmar med tåg (cirka 3 byten) från Köpenhamn. Cirka 3 timmar och 30 minuter med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn. Cirka 5 timmar med mellanlandning från Göteborg.

 

Mysiga Palma på Mallorca, Spanien.Mysiga Palma på Mallorca, Spanien.Mysiga Palma på Mallorca, Spanien.
Mysiga Palma på Mallorca, Spanien. Foto: SHUTTERSTOCK

13. Palma de Mallorca

Shopping, mat och kultur på behändigt gångavstånd.

Gamla Stan har charmig atmosfär, vacker arkitektur, smala, slingrande kullerstensgator och pittoreska torg. Fullt av restauranger, kaféer och barer. Här finns också museet Banyas Àrabs med ett 1000 år gammalt badhus.
Santa Catalina är Palmas trendigaste område. Hit går man för att känna på det mallorcanska folk- och utelivet, gå i design- och inredningsbutiker samt secondhandaffärer.
Den som älskar modern konst måste bege sig till Baluard Museu d'Art Modern. Här finns bland annat ovanlig keramik gjord av Picasso, verk av berömda spanska konstnärer som Joan Miró och 500 nutida konstnärer.
Palmas stränder är inte märkvärdiga, men duger för ett dopp. Om man vill ha större får man bege sig med buss till Playa de Palma eller till stränderna i Cala Mayor och Illetas.
Hitta hit: Cirka 34 timmar med tåg (6-7 byten) från Stockholm till Barcelona. Cirka 26 timmar med tåg (3-7 byten) från Köpenhamn. Färja från Barcelona, cirka 7 timmar och 30 minuter. 3 timmar och 40 minuter med direktflyg från Stockholm. 3 timmar med direktflyg från Göteborg och Köpenhamn.

 

Vilnius är en pittoresk och promenadvänlig weekendstad.Vilnius är en pittoresk och promenadvänlig weekendstad.Vilnius är en pittoresk och promenadvänlig weekendstad.
Vilnius är en pittoresk och promenadvänlig weekendstad. Foto: SHUTTERSTOCK

14. Vilnius

Litauens huvudstad är liten, mysig och promenadvänlig. Man hinner se det mesta under en weekend.

Att strosa runt i de pittoreska historiska delarna av Vilnius, upptagna på Unescos världsarvlista är ett måste.
Katedralen på Katedralstorget brann ner flera gånger och den nuvarande i neoklassistisk stil blev klar 1830. Mitt på torget finns en avgjutning av två fötter som ett minne av den så kallade Baltiska kedjan, en manifestation för självständighet från Sovjetunionen som ägde rum i Estland, Lettland och Litauen 23 augusti 1989.
Litauisiska delikatesser som det goda inhemska rågbrödet, korvar och piroger hittar man på Hallemarknaden. Missa inte att stanna till i den lilla ostbutiken Roots och smaka dig igenom litauiska ostar, gjorda av antingen get- får eller komjölk.
Uzupio Respublika är Litauens motsvarighet till Köpenhamns Christiania. Varje år den 1 april firar man sin självständighet med en stor gatufest och parad.

Hitta hit: Cirka 1 timme och 20 minuter med flyg. Vilnius Flygplats ligger cirka 7 kilometer från Vilnius. Tar cirka en kvart med bil eller buss.
Klaipeda färjehamn i Litauen har ett antal rutter till Trelleborg och Karlshamn. Resetid från Karlshamn är 13 timmar och till Trelleborg 17 timmar. Mellan Klaipeda och Vilnius tar det fyra timmar med buss eller bil.

 

 

Lissabon är en weekendstad på frammarsch.Lissabon är en weekendstad på frammarsch.Lissabon är en weekendstad på frammarsch.
Lissabon är en weekendstad på frammarsch. Foto: SHUTTERSTOCK

15. Lissabon

Lissabon är en weekendstad på frammarsch och ett allt hetare resmål. Här bjuds det på god mat, spännande nattliv och rolig shopping.

Från den gamla fästningen Castelo de Sao Jorge har man fin utsikt och i den närbelägna medeltida stadsdelen Alfama kan du vandra i trånga gränder.
Embaixada är ett privatpalats i nymorisk stil från 1800-talet. Numera ett shoppingcenter med inriktning på portugisiska prylar. Här finns allt från designkläder, skor, bijouterier, smink och vinylplattor med fado. På samma gata finns det gott om butiker som lockar den shoppingsugna.
Loppmarknaden Feira da Ladra, "tjuvarnas marknad" i stadsdelen São Vicente de Fora nära Alfama är ett annat tips. I området Baixa finns massor av boutiquer och affärer. Längs paradgatan Avenida da Liberdade ligger de stora internationella modehusen. På Rua Augusta finns klädkedjor som Zara och Mango.
I kvarteren runt Avenida da Liberdade ligger många bra restauranger. Mer traditionell mat hittar man i kvarteren i Baixa och Bairro Alto. I Bairro Alto är musiken "fado" dominerande, den inhemska bluesmusiken med toner från Mellanöstern.
Hitta hit: Cirka 2 dygn med tåg (cirka sju byten) från Stockholm. Cirka 39 timmar med tåg (cirka 4 byten) från Köpenhamn. 4 timmar och 20 minuter med direktflyg från Stockholm. Cirka 5 timmar från Göteborg via Amsterdam. 3 timmar och 30 minuter med direktflyg från Köpenhamn.