ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Hon tar magiska bilder från övergivna platser

1/4

Foto: Instagram

2/4

Foto: Instagram

<span><br></span>


3/4

Foto: Instagram

4/4

Foto: Instagram

Hon tar magiska bilder från övergivna platser

Oj, vilket hundliv.

Claire är en treårig bullterrier.

Och hennes matte en av världens ledande hundfotografer.

Kolla de magiska bilderna när de besöker Europas övergivna byggnader.

Holländskan Alice Van Kempen är fotografen som är specialist på att plåta hundar. Hennes hundbilder har vunnit massor av tävlingar världen över.

Tillsammans med bullterriern Claire, 3, driver hon ett speciellt projekt: att uppsöka övergivna platser och byggnader över hela Europa.

Det har resulterat i en rad helt sagolika porträtt av Claire i förfallna men oftast mycket vackra miljöer.

Älskar att posera

Så här skriver Alice Van Kempen själv om parets upplevelser:

"Mina fotsteg ekar genom den tomma hallen, alla dörrar är stängda. Så öppnar jag dörren i hallens ena ände. Wow, det här överträffar alla mina förväntningar - massor av förfallna prylar, en gammal barnvagn, vackra tapeter och en gammal fågelbur. Helt perfekt. Men ännu fler överraskningar väntar oss bakom stängda dörrar.

Tills nu har Claire varit helt tyst: hon vet att vi inte får göra ljud som kan avslöja vår närvaro. Men nu visar hon lite upphetsning, det är dags för henne att göra sitt jobb. Dags att göra vad hon gillar allra mest: att posera som modell. Hennes namn är Claire – hon är min favoritmodell och min musa.

Från fängelser till kloster

Claire är en treårig bullterrier men hon ser inte sig själv som en hund, hon har mänskliga drag. Tillsammans har vi undersökt övergivna byggnader sedan lite över två år nu. Vi har besökt fängelser, militärbaser, kolgruvor, tåg, flygplan, kloster, kyrkor, sjukhus, bondgårdar och privatvillor. Vi har rest långa sträckor genom flera europeiska länder i vår jakt på förfallna och övergivna platser. "

Alice lägger ut sina bilder på egna Instagramkontot alicevankempen.

 

Källa: Bored Panda

 

LÄS OCKSÅ:

Annons

ELISABETH MONTGOMERY