Drömmer du om att springa maraton och dricka whisky i Skottland har du nu chansen att kombinera dessa två.
1 av 2: Drömmer du om att springa maraton och dricka whisky i Skottland har du nu chansen att kombinera dessa två. Foto: Shutterstock
Maratonloppet "The Dramathon" sticker ut bland andra maraton runtom i världen.
2 av 2: Maratonloppet "The Dramathon" sticker ut bland andra maraton runtom i världen. Foto: Shutterstock

Här är loppet i Skottland för dig som älskar whisky

Är du sugen på att springa ett maraton, men motivationen tryter?

Gillar du whisky kanske detta lopp kan vara rätt för dig. 

Här springer du nämligen mellan två olika bränneriet i Skottland – och ju längre du springer desto mer whisky bjuds du på. 

Maratonloppet "The Dramathon" sticker ut bland andra maraton runtom i världen. Här springer du nämligen mellan två whiskybrännerier; från Glenfarclas till Glenfiddich. 

Det är tredje året som loppet äger rum, och man kan välja mellan att springa en mil, ett halvmaraton eller ett helt maraton. Du springer i vacker natur, med både skog och kullar och får en fin utsikt över landskapen. Du springer också förbi några av Skottlands mest kända brännerier. 

LÄS MER: Upplev den vilda naturen i Skottland – guide

https://www.instagram.com/p/Bd8MMjBgbt4/

Alla som springer får smaka whisky

Men det som kanske lockar flest till detta maraton är just whiskyn. Alla som springer loppet får whisky i slutet, och provsmakningar av olika sorter. Hur många olika provsmakningar du får bestäms av hur många kilometer du sprungit. Även om det inte serveras whisky under loppet så utlovas dock flera överraskningar under banan. 

Whiskyälskare från hela världen kommer till Skottland för att springa och dricka whisky, och blir du sugen på att vara med gäller det att anmäla sig snart, då förra årets biljetter sålde slut snabbt.  

Här kan du läsa mer och anmäla dig till loppet som går av stapeln 19 oktober 2019. 

LÄS MER: 10 skäl att besöka vackra Cotswolds

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande