1 av 2: TIPS: Platserna som får den spanska pärlan att koka
Fiskebyn Puerto de Mogan på Gran Canaria har fått sin första Michelinstjärna.
2 av 2: Fiskebyn Puerto de Mogan på Gran Canaria har fått sin första Michelinstjärna. Foto: Shutterstock

Guide Michelin: Två stjärnor till Gran Canaria

Teneriffa har länge kunnat ståta med flera restauranger med stjärna i matbibeln Guide Michelin, men Gran Canaria har inte haft någon. Förrän nu.

I den nya utgåvan av Guide Michelin för Spanien och Portugal 2020 finns totalt 241 stjärnrestauranger, varav 30 är helt nya. Två av dessa, Los Guayres i Puerto de Mogan och La Aquarela i Patalavaca, ligger på Gran Canaria. Det är första gången någonsin som restauranger på ön har belönats med en stjärna i den ansedda matguiden, skriver Canariajournalen.

En stjärna till Puerto de Mogan

Los Guayres, som ligger på hotellet Cordial Mogán Playa i Puerto de Mogan, satsar på rena och fräscha smaker från regionen, under ledning av köksmästaren Alexis Álvarez. Det finns tre olika avsmakningsmenyner som kostar från cirka 800 kronor och bland annat innehåller marinerad röd tonfisk med pinjenötter och purjolök, grillad foie gras med päron, kaffe och Pedro Ximénez samt spädgris med ananas.

https://www.instagram.com/p/B45YleKo3m-/

Köksmästare på La Aquarela, som ligger på öns sydvästkust mellan Playa de Amadores och Maspalomas, är Germán Ortega, som anser att Vassa Eggen i Stockholm är en av hans största restaurangupplevelser. 2012 utnämndes han till Kanarieöarnas bästa kock. Avsmakningsmenyn förnyas var fjärde vecka, men baseras alltid på säsongens råvaror samt kött, fisk och skaldjur av högsta kvalitet. Röd tonfisk, räkor lindade med grillad avokado, nyfångad fisk från Gran Canarias stränder eller lamm späckat med honung och mango är några rätter som stått på menyn.

LÄS MER: Upptäck Gran Canaria – 15 härliga tips på resan

https://www.instagram.com/p/B1ER9G6lzc6/

Fem stjärnkrogar på Teneriffa

Redan tidigare fanns det fem stjärnkrogar på Kanarieöarna, men alla dessa ligger på grannön Teneriffa, som inte fick några nya stjärnkrogar i årets upplaga. Teneriffas fem stjärnkrogar är:

MB på The Ritz-Carlton Abama (två stjärnor)

Kabuki på The Ritz-Carlton Abama (en stjärna)

El Rincón de Juan Carlos, Santiago del Teide (en stjärna)

Kazan, Santa Cruz de Tenerife (en stjärna)

NUB, San Cristobal de La Laguna (en stjärna)

Restaurangen El Equilibrista 33 i Las Palmas på Gran Canaria fick ingen stjärna, men däremot utmärkelsen BIB Gourmand, vilket innebär ”exceptionell mat till moderata priser”.

LÄS MER: Gran Canarias 10 bästa stränder 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande