Lekpark med jultema som kommer vara öppet året runt – kan det bli bättre!?
Lekpark med jultema som kommer vara öppet året runt – kan det bli bättre!? Foto: Pressbild

Äntligen! Här kan du fira jul 365 dagar om året

Nästa vår öppnar världens största lekpark i norra England. Och det är inte vilken park som helst – utan en lekpark med jultema, som kommer att vara öppen året runt.

Älskar du – eller dina barn – allt som har med julen och varelser som tomtenissar, alver, dvärgar och älvor att göra? Då kanske det kommande sagolandet Lilidorei är något för dig.

På det 40 hektar stora området i Alnwick Garden, fem mil norr om Newcastle i norra England, är just nu byggandet av den nya stora lekparken i full gång. Förutom nio specialbyggda hus kommer det också att finnas labyrinter, ziplines, älvgrottor, trollhålor, trädkojor, klätterområden och stora rutschkanor och mycket mer. Det kommer även att finnas ett stånd för mat och dryck, till exempel varm choklad, skriver The Sun. Bland teamet som arbetar med parken finns scenografer som tidigare har jobbat med tv-succén ”Game of thrones”. Budgeten för hela projektet är nästan 200 miljoner kronor, och man räknar med att locka cirka 280 000 besökare per år.

Självklart finns det ett pepparkakshus i parken. Foto: Pressbild

Inspelningsplats för Harry Potter

Ansvarig för projektet är Jane Percy, hertiginnan av Northumberland, som också har stått bakom hela Alnwick Garden som bland annat varit inspelningsplats för Harry Potter-filmerna. Ett av hennes mål är att barnen ska vilja lägga ner sina mobiltelefoner och leka på riktigt.

Lilidorei kommer att öppna våren 2023. Foto: Pressbild

– Många föräldrar är beredda att betala nästan vad som helst för att ge sina barn en upplevelse på julen, sa hon nyligen i en intervju. Lilidorei vänder upp och ner på allt. Det finns – och det är fängslande. Vi längtar efter att öppna dörrarna till Lilidorei och släppa loss magin.

Man har ännu inte gått ut med några biljettpriser, men det kommer gå att köpa ett årskort för 75 pund (drygt 900 kronor). Man kommer också att ha gratis inträde på vissa fredagar så att barn kan besöka parken på skolresor. Invigningen är planerad till våren 2023.

Ett planerat älvhus på Lilidorei. Foto: Pressbild

LÄS MER: Älskade julfilmer – här är platserna i verkligheten
LÄS MER:
Nytt ”Frost”-land öppnar på Disneyland Paris
LÄS MER:
Kolla in första bilderna från nya ”Jumanji”-landet