Att jobba med jultomten måste vara vinterns coolaste jobb.
Gillar du renar kan detta vara jobbet för dig.
Naturen i finska Lappland lockar allt fler besökare.
1 AV 4
Allt du vill veta om norrsken! Visste du till exempel vad som påverkar ljusspelets färger?
2 AV 4
Att jobba med jultomten måste vara vinterns coolaste jobb.
Foto: JUHO KUVA
3 AV 4
Gillar du renar kan detta vara jobbet för dig.
Foto: VISIT FINLAND
4 AV 4
Naturen i finska Lappland lockar allt fler besökare.
Foto: INKA SALMIRINNE

Drömjobbet: Jultomten söker medhjälpare

Älskar du julen, är serviceinriktad, gillar att möta nya människor och talar flera språk? I så fall kanske jobbet som tomtenisse i finska Lappland är något för dig!

Intresset för att turista nära Polcirkeln växer, och den kommande vintern spås bli den bästa någonsin för turismen i området. Det innebär också att många lokala företag söker säsongsarbetare, vare sig det handlar om mer traditionella turistrelaterade jobb som hotellpersonal, liftskötare och bussförare, eller lite mer ovanliga, som vildmarksguide, norrskensvakt och – tomtenisse.

Det är semesteranläggningen Santa Claus Secret Forest som söker drömjobbet för alla julfantaster. Anläggningen ligger strax utanför Rovaniemi i finska Lappland, och här kan besökarna delta i alla tänkbara julaktiviteter, från att bygga sina egna pepparkakshus, skapa julpynt och få ett diplom som medhjälpare till nissarna till att träffa tomten i egen hög person.

LÄS MER: 5 magiska platser att uppleva midnattssol på 

Jobba på Santa Park Arctic World 

– Jobbet som tomtenisse är ett jobb som vilket som helst, men med en speciell twist, säger Ilkka Länkinen, vd för Santa Park Arctic World. Det är inte så många som får chansen att jobba med jultomten.

Man söker nu efter kul personer som älskar att ge kundservice och pratar bra engelska och helst ytterligare några språk. Kan du sjunga, dansa, spela något instrument eller har skådespelarerfarenhet är det ett plus. Annars kommer en professionell skådespelare att lära upp de nyanställda i början av säsongen.

Ett rekryteringsevent på nätet kommer att äga rum den 3 september, då man bland annat kommer att göra anställningsintervjuer online. Är du intresserad – gå in på europeanjobdays.eu/en/events/work-lapland för mer info. 

Och börja träna på julsångerna redan i dag.

LÄS MER: 6 fantastiska och originella hotell du kan boka redan i dag