Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Älskade Spanien! 16 härligaste platserna

Spanien är populärare än på länge. Mallorca och Barcelona hör till de självklara favoriterna, men här finns så mycket mer.
Varför inte satsa på San Sebastian, Rioja eller Almería i stället? Eller Gran Canaria som är som bäst under sommaren.
Låt dig inspireras av Allt om Resors stora Spanienguide till 16 härliga resmål.

Av: Elisabet Axås, Måns Ivarsson, Elisabet Garcia

 

ANNONS: Jämför och hitta billigaste hotellen runt om i Spanien – prisgaranti på Momondo (EXTERN LÄNK)

Vackra Barcelona

Foto: Luciano Mortula

1 av 16

1. Barcelona

Spaniens andra stad är en av världens mest attraktiva och älskade metropoler med allt vad det innebär av folkliv, sevärdheter och utbud.

Stora, livliga medelhavstranden i hamnkvarteren Barceloneta gör kombinationen bad- och storstadsliv möjlig och här finns massor att se - från Picassomuseet och arkitekten Gaudìs fantastiska hus och parker via vackra gamla kyrkor och monument till en rad gudomligt atmosfäriska stadsdelar, alla med sin speciella, lätt bedagade charm. Folklivet på paradstråket Ramblan är oförglömligt och god mat från all världens hörn serveras till rimliga priser. Shoppingutbudet är enormt och spänner från second-hand till ultimata lyxvaror. Barcelona är huvudstad i regionen Katalonien som alltid stått i opposition mot de styrande i huvudstaden Madrid och en uppkäftig, radikal och frisläppt anda gör livet här extra färgstarkt.


Resa dit: direktflyg från Stockholm och Göteborg med Norwegian och Vueling. Från Stockholm även med SAS, Blue Air och Ryanair (Skavsta).

Bo bra: Hotel Catalania Port har bra läge mellan Ramblan och hamnen (Carrer Ample 1).

Äta gott: Tapasbaren El Vasa Del Oro i Barceloneta är ett litet matparadis (Calle Balboa 6).

Missa inte: Stadsdelen Raval precis intill Ramblan präglades länge av droger och prostitution men har nu renoverats upp och är en perfekt introduktion till den blandning av uråldrigt och supermodernt som präglar Barcelona.

1 av 16